НВО - учасник Всеукраїнського проекту Дівчата СТЕМ

Найближчим часом прогнозують величезний попит на фахівців у сфері технологій. Практично 80% професій, які нині швидко розвиваються і входять до списку найбільш оплачуваних, потребують фундаментальних знань з математики, фізики, хімії, біології та інформатики, тобто зі СТЕМ. Зважаючи на таку тенденцію, в освітніх закладах Покрова впроваджують різні форми СТЕМ- навчання та долучаються до масштабних проектів.

Днями стало відомо, що учениця НВО Наталія Молочна пройшла відбір до Менторської програми проекту Дівчата СТЕМ, ініційованого Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні та Інститутом Модернізації змісту освіти та деякими іншими поважними організаціями.

Наталія захоплюється предметами природничо-математичного циклу і сподівається, що її вподобання вплине на майбутнє. До проекту дев'ятикласниця увійшла зі своїм наставником - вчителем математики Василиною Галетою.

На 29 дівчат, відібраних з усієї України, чекає цікава співпраця з ТОП-20 надихаючих жінок, які зробили успішну кар'єру в STEM. Серед яких — топ-менеджерки технічних компаній, жінки-науковці, представниці міністерств, ВИШів.

Вже найближчим часом учасників проекту запросять до Києва, де кожна познайомиться зі своєю менторкою, з якою буде співпрацювати впродовж 4 місяців і реалізує спільний проект.

Навчально- виховне об'єднання не вперше здобуло право участі у Всеукраїнській програмі Дівчата СТЕМ.

З вересня на базі НВО діє філіал цього проекту. Навчальний заклад пройшов непростий конкурсний відбір та увійшов до 49 закладів України, задіяних у програмі Дівчата СТЕМ, який спрямований на подолання стереотипів при виборі професії, а також збільшення кількості дівчат у СТЕМ-напрямках.

Учасниці разом з керівником філіалу Оксаною Матюшенко проводять у школі різні активності, беруть участь в освітніх подіях, Всеукраїнських конференціях та розвиваються в обраній сфері.

- Маємо непогані результати, проект об'єднує активних учасників навчального процесу зі СТЕМ- напрямків і дає їм поштовх до розвитку власного потенціалу, - зазначає директор НВО Лариса Мякотіна.

Прес-служба міського голови.