НВК №1 – перший на старті

нвк №1 – перший на старті. Зображення 1
Комфортний сучасний освітній простір – таке найближче майбутнє навчально-виховного комплексу №1. Покров підтримав естафету масштабної модернізації навчальних закладів області, яку ініціював та продовжує впроваджувати у рамках Децентралізації голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

нвк №1 – перший на старті. Зображення 2За весь період існування, з 1965 року, середня школа №5, а нині НВК №1, не знали капітального ремонту. За понад півстоліття стан інженерних комунікацій, система вентиляції, пожежогасіння і самі стіни будівлі потребували кардинального оновлення.
Травень став початком перетворень будівлі на яскравий, комфортний, безбар’єрний навчальний заклад з енергоефективним фасадом, новими комунікаціями, дахом, сучасним стадіоном та благоустроєною територією.
-Такі масштабні ремонтні роботи проходять у закладі вперше, - підкреслює міський голова Олександр Шаповал, - НВК№1 увійшов до числа навчальних закладів області, де тривають реконструкції. Модернізація шкіл - надзвичайно важливе питання, що поставало не один рік, сьогодні за підтримки голови облдержадміністрації Валентина Резніченка, активно впроваджується у життя.
Реконструкція розпочалася з демонтажних робіт із наступним утепленням фасаду. Далі - нова покрівля. Суттєвих змін зазнають класи, коридори, їдальня, спортивний зал, майстерні та інші приміщення. З’явиться ресурсна кімната та медіатека для розвитку особливих дітей.

нвк №1 – перший на старті. Зображення 3
Якісно має змінитися простір навколо будівлі навчально-виховного комплексу. Замість умовного стадіону облаштують сучасний.
Решту території прикрасять газони та альтанками. Пішохідні зони покриють тротуарною плиткою.
Навчальний заклад змінюватиметься, аби стати для школярів органічним сучасним середовищем для осягнення новими знаннями та комфортного спілкування.
Це перша, проте не остання масштабна реконструкція освітніх закладів Покрова.
Прес-служба міського голови.

нвк №1 – перший на старті. Зображення 4

нвк №1 – перший на старті. Зображення 5

нвк №1 – перший на старті. Зображення 6

нвк №1 – перший на старті. Зображення 7

нвк №1 – перший на старті. Зображення 8

нвк №1 – перший на старті. Зображення 9