Незаконним кіоскам – демонтаж

незаконним кіоскам – демонтаж. Зображення 1
Як відомо, заходи благоустрою передбачають не лише зміну обличчя міста, а і його осучаснення. На меті – створення комфортних, головне, - безпечних умов для городян. Останні роботи з демонтажу незаконних тимчасових споруд показали - про безпечність дбають далеко не всі.


Вчора територією міста було демонтовано п’ять самовільно розташованих кіосків Зеленодольського хлібокомбінату. Таке рішення постало не спонтанно. Керівництву товариства неодноразово було запропоновано привести свої тимчасові споруди у відповідність до вимог містобудівного законодавства. Численні пропозиції контролюючих органів щодо легалізації не дали очікуваних результатів.
Ще наприкінці минулого року відділом архітектури міськвиконкому на нараді з питань впорядкування розміщення та демонтажу тимчасових споруд було доведено конкретні терміни: до першого лютого привести свої об’єкти у відповідність до законодавства з урахуванням запропонованих проектних рішень, у разі відмови – демонтувати й привести територію у належний стан. Реакції на приписи не спостерігалося. Тож членами виконкому було прийнято рішення про демонтаж кіосків, розміщених територією міста.
Зранку 17 березня представники ЖЕО у присутності контролюючих органів проводили демонтаж споруд. Їх зовнішній вигляд говорив сам за себе, та шокувало не те: реалізатори користувалися газовими балонами, нехтуючи правилами безпеки. Зважаючи на розташування кіосків, нескладно уявити наслідки такого «господарювання».
Як повідомили у відділі архітектури, того ж дня товариство «Зеленодольський хлібокомбінат» відшкодувало збитки за демонтаж, перевезення споруд, після чого йому було повернуто кіоски. Інформацію щодо порушень, зберігання газових балонів, передано відповідним органам.
Сьогодні готуються документи щодо інших власників, які, нехтуючи правилами благоустрою, розмістили свої споруди без дозволу.
Прес-служба міського голови.

незаконним кіоскам – демонтаж. Зображення 2  незаконним кіоскам – демонтаж. Зображення 3