Не допустити трагедії

не допустити трагедії. Зображення 1
Зимовий період - час посиленої уваги. Безпека життєдіяльності, допомога людям без постійного місця проживання, соціально-вразливим категоріям – завдання першочергової ваги. Вчора питання попередження випадків переохолодження та загибелі людей у черговий раз розглядалося членами оперативного штабу щодо забезпечення соціального захисту населення в осінньо-зимовий період.


Ще на початку осені, згідно з розпорядженням міського голови Олександра Шаповала, було розроблено алгоритм дій із соціального захисту населення у осінньо-зимовий період. З метою забезпечення належного рівня соціального супроводу бездомних громадян, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, затверджено план заходів для вжиття термінових дій у випадку надзвичайних ситуацій – погіршення погодних умов.
Постійна звітність керівників підприємств та організацій окреслює стан виконаної роботи. Вчорашнє засідання напередодні новорічно-різдвяних свят розставляло головні акценти. Координатор напрямку, начальник управління праці та соціального захисту населення – Тетяна Ігнатюк наголошувала на тісній взаємодії всіх підрозділів, на діяльності, що триває.
У місті функціонують пункти обігріву, організовано гаряче харчування, передбачено ліжко-місця у центральній міській лікарні, ведеться широка інформаційно-роз’яснювальна робота. Перше пониження температури, яке місто пережило без надзвичайних пригод, показало результативність загальних дій. У ході обговорення мова йшла як про патрулювання, так і виявлення людей без постійного місця проживання. З ними працюють фахівці відповідних підрозділів, надаючи увесь спектр соціально-реабілітаційної підтримки. Системна робота з допомоги соціально-вразливим категоріям населення - продовжується.
Прес-служба міського голови.