Навіки 15 річний. Юні спортсмени вшанували пам'ять Дані Дідіка

 

“Треба говорити, коли є що сказати”. Ці слова юного харків’янина Дані Дідіка стали девізом для багатьох українських патріотів. Історія 15-річного хлопця, який загинув у результаті теракту під час ходи єдності у лютому 2015 року, є символом боротьби для усієї України. Указом Президента України його було посмертно нагороджено орденом “За мужність" III-го ступеня. Особливий крок здійснив Покров, присвоївши дитячою-юнацькій спортивній школі ім’я юного героя.

22 лютого, у річницю загибелі хлопця, вихованці ДЮСШ завітали до міського краєзнавчого музею. Тут юним спортсменам Покрова розповіли  історію звичайного підлітка, який любив життя, займався спортом, слухав сучасну музику, з самого дитинства мав чіткі патріотичні орієнтири та переконання.

Серед експонатів музею, особистих речей Дані, і  книга відомого українського журналіста, автора програми “Служба розшуку дітей”, волонтера і письменника Руслана Горового. “Данька — я присвячую цю книжку про людське життя тобі. Наглядай за нами, щоб ми не похитнулися у головний момент” - такою глибокою є цитата з його збірки “1000 і 1 ніч війни”.

Учасники заходу мали змогу послухати музичні композиції, які любив хлопець, а також ті пісні, які різні музичні гурти з усієї України написали на його честь. Цього дня вихованці ДЮСШ поклали квіти до гранітної дошки з портретом героя, яка встановлена на фасаді школи.

Даня Дідік навічно залишився 15 річним романтиком, життя якого трагічно обірвалося на злеті. Пам'ять про нього продовжує жити у нових спортивних перемогах та здобутках школи, що носить ім’я Героя.

Прес-служба міського голови.