На прямому зв'язку. Успішні ізраїльські стартапери поділилися зі старшокласниками НВК №1 історією успіху

У сучасному бізнес-просторі тема стартапів дуже популярна. Все частіше їх авторами стають українські школярі та студенти. Залишити слід у Кремневій долині мріють і юні покровчани.

Про те, як генерувати ідеї, які можна реалізувати за допомогою інноваційних технологій, днями йшла мова у НВК №1 на уроці курсу "Громадянська освіта" під назвою “Start AP – вдалий старт у життя”. Причому викладач курсу Наталія Самборська розглядала з учнями 10-11 класів не лише теоретичні основи розвитку стартапів як інноваційної форми підприємництва, а й через тetbiter налагодила прямий відеозв'язок з Ізраїлем.

Юні покровчани мали змогу поспілкуватися з двома успішними стартаперами - Натаном Абрамовим та Йоси Даганом.

У відеозв'язку також взяли участь педагоги закладу, представники управління освіти, відділу молоді та спорту міськвиконкому.

Учнів мотивувала не лише історія успіху співрозмовників, а й те, що Натан виявився уродженцем Покрова. Сьогодні він співзасновник компанії ProveSource, в основі діяльності якої є створений ними інноваційний програмний продукт. Цією програмою користуються близько двох тисяч компаній з усього світу. Вона допомагає персоналізувати їхні веб-сайти, допомагаючи максимально збільшувати конверсію продажів. По суті, хлопцям вдалося створити такий собі автоматизований вид сарафанного радіо, коли люди розповідають один одному про свої дії на сайті.

За словами Натана, шлях до успіху не був простим. Не всі ідеї, навіть дуже перспективні, вдалося запустити. Проте хлопці не опускали рук, робили висновки, багато вчилися та наполегливо працювали. Це і є їхнім секретом.

Крім того,при розробці стартапів не має значення вік. Перші свої ідеї Натан Абрамов втілив у ранньому шкільному віці. Це були комп'ютерна гра та прикладна програма для iPhone. Вони не принесли шаленого доходу та визнання, але стали першими серйозними сходинками на шляху до мрії.

Хлопці нічого не приховували, не прикрашали дійсність, вони говорили про все, що залишається і за кадром успіху.

В кінці зустрічі Натан та  Йосі відповіли на всі питання, які цікавили присутніх, та побажали школярам успішних стартів. Доброзичливим спілкуванням залишилися задоволена і українська, й ізраїльська сторона. У юних покровчан горіли очі, спілкування зі стартаперами стало для них стимулом та мотивацією.

Прес-служба міського голови.