Нагадали про заборону спалювання листя

 нагадали про заборону спалювання листя. Зображення 1

Сьогодні міський голова провів чергове засідання штабу за участю керівників підприємств, установ та голів квартальних комітетів. Крім моніторингу виконання поточних завдань, направлених на забезпечення стабільної життєдіяльності міста, робився акцент на питаннях, які традиційно виникають у сезон листопаду.

Перші відчутні заморозки спровокували масове скидання листя, значно додавши роботи комунальникам, вимагаючи прийняття додаткових рішень. Олександр Шаповал дав завдання управлінню ЖКХ до вивозу сміття залучати усі резерви, у тому числі на договірних умовах приватний транспорт. Комунальним підприємствам - посилити взаємодію між собою, а також не припиняти збирання та вивезення опалого листя у вихідні дні. Серед зауважень – не використання тентів під час транспортування листя.

Звертаючись до усіх керівників, міський голова нагадав про заборону спалювання сухої рослинності на закріплених територіях та персональну відповідальність за порушення вимог закону. Дав завдання задіяти усі служби та інстанції, уповноважені до складання адмінпротоколів, провести роботу із запобігання горіння рослинних залишків у садовому товаристві «Мічурінець».

І хоча, за словами начальника міського відділу державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимира Стовби, Покров єдине місто в області, де не спостерігається ріст сезонних пожеж, питання спалювання листя залишається відкритим.
Не зайве нагадати, що восени пожежі найчастіше виникають внаслідок паління залишків рослинності, гілок. Це питання не лише пожежної безпеки, естетики, техногенного навантаження на довкілля, а й здоров’я городян.Продукти згорання листя знижують імунітет, посилюють хронічні і серцево-судинні захворювання, вражають дихальні шляхи, викликають алергію і навіть провокують онкологію.
Тож не будемо шкодити самі собі.
Прес-служба міського голови.