На 14 сесії міської ради

на 14 сесії міської ради. Зображення 1
28 жовтня відбулося перше пленарне засідання 14 сесії Покровської міської ради 7 скликання.
СПРАВИ БЮДЖЕТНІ
Одним із головних питань порядку денного було винесено звіт про виконання бюджету міста за 9 місяців 2016 року. Заслухавши детальну доповідь начальника фінансового управління Тетяни Міщенко, депутати затвердили звіт по доходах у сумі 196 942,9 тис. грн., по видатках - у сумі 186 312,7 тис. грн.

У тому числі:

 

загальний фонд міського бюджету по доходах у сумі 190 495,9 тис. грн., та по видатках - у сумі 164 940,9 тис. грн.,спеціальний фонд міського бюджету по доходах у сумі 6 447,0 тис. грн. та по видатках - у сумі 21 371,8 тис. грн.

До бюджетного питання у сесійній залі поверталися і «в різному», коли вносили зміни до рішення 3 сесії «Про бюджет міста на 2016 рік». Так, враховуючи перевиконання доходів загального фонду міського бюджету за 9 місяців більш як на 5 %, пропонувалося збільшити і видатки на 427 917.00 гривень. А ці кошти направити на управління освіти для утримання професійно – технічного училища. Як зазначив міський голова, ця сума дозволяє покрити соціально захищені видатки навчального закладу за жовтень – стипендії учнів, харчування, зарплати педагогічно-технічного персоналу, енергоносії. Депутати підтримали таке рішення.
ГОТОВНІСТЬ ДО ЗИМИ
Другим, основним, слухалося питання про готовність міських комунальних підприємств та бюджетних установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 р.р. У лютому рішенням сесії було затверджено відповідний план заходів, який охоплював п’ять комунальних підприємств міста, заклади охорони здоров’я та управління освіти, а на поточній сесії, начальник управління ЖКГ Віктор Ребенок звітував про їх виконання.
Починаючи з пріоритетного питання – децентралізації теплопостачання у місті, мова йшла про стан забезпечення індивідуальним опаленням соціально незахищених верств населення та об’єкти комунальної власності, соціальної та бюджетної сфери. На сьогодні у закладах управління освіти діють 16 котелень. В рамках програми децентралізації здійснюється переведення на індивідуальне опалення 17 об’єктів комунальної, бюджетної та соціальної сфери. Будуються 6 модульних твердопаливних, дві газові котельні, три об’єкти переводяться на електроопалення. Очікується, що в результаті таких заходів споживання газу скоротиться на 3,5 млн. м3
Також начальник ЖКХ охарактеризував стан виконання програми децентралізації по житловому фонду міста.
Була дана детальна характеристика виконання планових завдань з підготовки до зимово-осіннього періоду комунальних підприємств, бюджетних установ міста. Зазначалося, що заплановане виконано стовідсотково.
Торкаючись заходів з благоустрою міста, зазначалося, що за кошти обласного та міського бюджетів капітальним ремонтом охоплено 3 дороги та 2 тротуари. Поточним ремонтом – 32 дороги та 8 тротуарів. Придбано міні- навантажувач, два нових сміттєвоза. Здійснено капітальний ремонт громадського туалету у 34-му мікрорайоні. Завершуються роботи по установленню системи відеоспостереження.
Значна робота триває щодо зовнішнього освітлення міста, зокрема уже відновлено 45 світлоточок, замінено 1,5 тисяч ламп/плафонів. Також із утримання вулично-дорожньої мережі – заміна решіток, чистка ливневої каналізації, установка, поточний ремонт дорожніх знаків, малих архітектурних споруд.
До роботи в складних погодних умовах підготовлена спецтехніка та заготовлено 2500 тон посипкового матеріалу. В готовності – два стаціонарних та один пересувний пункти обігріву, «соціальний патруль» та мобільна електростанція на випадок аварійних відключень електромереж міста.
З 12 жовтня відновлено роботу цілодобового диспетчерського пункту виконкому Покровської міської ради та організована робота аварійно-відновлювальних бригад та відповідних керівників підприємств, керівного складу виконкому з затвердженим графіком чергувань.

ТА ІНШЕ
У робочому режимі депутати затвердили і ряд проектів рішень «у різному».
Серед них питання, яке не вибуває з черги денної впродовж останніх сесій – затвердження розміру соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення.

Рішенням міськради з метою ефективного управління житловими будинками, в яких створено ОСББ, було дано дозвіл на списання їх з балансу МКП «ЖЕО». Наступним послідовним рішенням було затверджено порядок передачі технічної документації від ЖЕО до ОСББ.
Також було розглянуто ряд інших питань та прийняті відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.