На захисті земельних прав громади

на захисті земельних прав громади. Зображення 1
Питання ефективного використання земельного фонду, виявлення порушень у сфері землекористування, не знімається з порядку денного. Постає головним завданням комісії з обстеження земельних ділянок комунальної власності. Сьогодні відбулося чергове виїзне засідання, за участі фахівців відповідних структурних підрозділів виконкому, депутатів постійнодіючої профільної комісії, очолюване заступником міського голови Олександром Чистяковим.


Предметом обстеження стали земельні ділянки, що знаходяться у користуванні під гаражами. Як зазначила начальник відділу землекористування міськвиконкому Анна Цупрова, на сьогодні це питання є відкритим, територією міста виявлено не оформлені гаражні будівлі, господарі яких самостійно, без будь яких дозвільних документів встановили тимчасові споруди (гаражі) та такі, які отримали право на будівництво, проте не сплачують за використання землі.

Комісія обстежила майданчики з розміщеними гаражами у районі НВК№2, по Г.Тикви, поблизу будинку 87, що по вулиці Центральній, виявивши близько 30 неоформлених об’єктів. За попередніми висновками фахівців частина споруд є тимчасовими, потребують оформлення спеціального пакету документів, решта належить до категорії капітального будівництва, отже знаходяться у оренді. Усім власникам було залишено повідомлення – розклеєно оголошення. Біля Центральної, 87 виявлені і серйозні порушення: самовільно зведений гараж, розмірами близько 90 м2, котрий, відповідно до плану забудови, розміщено на охоронній зоні, мережах життєзабезпечення міста, що тягне за собою відповідальність, згідно зі статтею 197 Кримінального Кодексу України.
У ході роботи також було обстежено земельні ділянки за адресою Шатохіна, 13 та Центральна, 37 з розміщеними об’єктами нерухомості – колишня «Молочна кухня», готель «Скіф», що знаходяться у занедбаному стані та не використовуються за цільовим призначенням, загальна сума заборгованості за землю становить близько 200 тис. грн... Дані будівлі були продані ще 2007 року, господарі знаходяться за межами міста та країни, на запити, попередження органів місцевого самоврядування не реагують. За результатами обстеження земельних ділянок будуть відповідно до чинного законодавства вжиті заходи, спрямовані на раціональне використання земель, розташованих у межах міста, що належать територіальній громаді Покрова.
Прес-служба міського голови.

на захисті земельних прав громади. Зображення 2

на захисті земельних прав громади. Зображення 3

на захисті земельних прав громади. Зображення 4