Дорогами партизанської слави

дорогами партизанської слави. Зображення 1
У рамках відзначення 75-ої річниці з початку підпільного руху України, у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька відбувся урок пам’яті, який узагальнив цикл тематичних зустрічей та екскурсій.


Історія підпільної боротьби, яка тривала під час окупації краю на території нашого міста, не перестає бути темою музейного дослідження. Про це говорила директор закладу Тамара Жежеріна, ведучі Зоя Дерій та Віктор Латишев, відкриваючи нові факти, документальне підтвердження визвольного руху. Сьогодні у музеї зібрано не тільки свідчення очевидців, а й архівні списки членів легендарного загону ім.Сталіна. Ці матеріали було представлено учням 532 групи професійно-технічного училища, які у ході уроку пам’яті мали можливість відкрити для себе героїку партизанської війни, презентувати підготовлений матеріал.

До розмови було запрошено рідних підпільника Андрія Бородая, Івана Вакуленка, ветерана війни Миколу Журбіна, голову ради ветеранів Миколу Баршуніна, Почесного громадянина міста Василину Лінську, журналіста, дослідника теми Тараса Шевченка. Присутні наводили приклади істинного служіння своїй землі, розповідаючи про діяльність членів загону, наших земляків. Бойовий шлях підпільників було проілюстровано експозицією, на ній окремо представлено світлини краєзнавчого пошуку. Кожного року дослідники історії краю проходять партизанськими дорогами. 2016-й, ювілейний рік, не став винятком.
22 вересня делегація міста знову пройшла героїчними стежками: Покровське-Грушівка-Шолохове. Зустрілися з ветеранами, пошуковцями, відвідавши музейні осередки та меморіали слави. На знак вічної пам’яті та вічної слави від імені громади Покрова було пущено вінки Каховським водосховищем. А на згадку про величну дату селам-побратимам передано книги-моногафії «Погляд крізь роки», де узагальнено історичний матеріал народно-визвольної боротьби краю.
Прес-служба міського голови.

дорогами партизанської слави. Зображення 2 дорогами партизанської слави. Зображення 3

дорогами партизанської слави. Зображення 4 дорогами партизанської слави. Зображення 5

дорогами партизанської слави. Зображення 6 дорогами партизанської слави. Зображення 7