На сесії міської ради

20 серпня відбулося засідання чергової 11 сесії Покровської міської ради 8 скликання.

Перш ніж перейти до розгляду черги денної, депутати заслухали інформацію про результати діяльності Нікопольської місцевої прокуратури за І півріччя 2021 року, з якою виступив її керівник - Олексій Поляков.

Основним на сесії було питання про реалізацію державної політики щодо соціальної підтримки сімей з дітьми у Покровській міській територіальній громаді.

Доповідаючи з даного питання, начальник Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк зазначила, що поняття “державна підтримка сімей з дітьми” характеризується запровадженням урядових процедур задля забезпечення рівня життя сімей з дітьми відповідно до соціальних стандартів. Тобто здійснення їх соціального захисту.

Нині різними нормативними актами передбачено 14 видів державної підтримки сімей з дітьми, серед яких допомога у зв'язку з вагітністю та пологами, при народженні дитини, одиноким матерям, на усиновлення, дітям з інвалідністю та інші.

Видатки на фінансування більшості з них є адресними і розраховуються відповідно до встановлених законодавством розмірів. За підсумками першого півріччя в управлінні обліковується 1228 сімей з дітьми пільгових категорій.

Крім державної підтримки сім’ям з дітьми надається додаткова підтримка за рахунок коштів місцевого бюджету. Відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення територіальної громади м. Покров, щорічно здійснюється виплата на дитину з інвалідністю, якій попередньо показана I група (немобільній).

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, придбано шкільну та спортивну форму у минулому і вже у поточному році.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування отримують одноразову грошову допомогу після досягнення 18-річного віку.

Значна увага приділяється збалансованому харчуванню дітей у закладах освіти. За кошти міського бюджету харчуються діти 1-4 класів та діти пільгових категорій.

Виділяються кошти для забезпечення функціонування малого групового будинку «Надія», який нещодавно відкрили у місті. Нині туди влаштовано десять дітей, які залишились без батьківського піклування.

Загалом, протягом І півріччя поточного року на здійснення соціальної підтримки сімей з дітьми з державного бюджету виплачено 35260,4 тис. грн., з міського – 2398,1 тис.грн.

Враховуючи надану інформацію, депутати міськради голосуванням визнали роботу щодо соціальної підтримки сімей з дітьми у Покровській міській територіальній громаді такою, що відповідає пріоритетним напрямкам соціальної політики держави.

Всього на сесії було розглянуто 11 питань з різних напрямків діяльності.

Прес-служба міського голови.