На сесії міської ради

24 грудня відбулося ІІ пленарне засідання чергової 52 сесії Покровської міської ради.

Перш ніж перейти до розгляду черги денної, було заслухано інформацію керівництва Нікопольської місцевої прокуратури про результати діяльності за перше півріччя через надання узагальнених статистичних та аналітичних даних.

Зі звітом про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Покров за 2019 року, що було винесено першим питанням, виступила начальник відділу економіки Оксана Глазкова.

Звіт складений на підставі планових показників, аналізу фактичних та очікуваних показників за 2019 рік.

Оксана Юріївна детально проаналізувала стан виконання заходів та основних показників у промисловій галузі, торгівлі, житлово-комунальній, соціальній сферах, у медицині, освіті, культурі, фізичній культурі та спорті, щодо реалізації послуг, малого та середнього підприємництва, демографії, праці та заробітної плати.

Зазначалося, що виконання заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Покров у 2019 році сприяло розвитку провідних галузей економіки, інвестиційної діяльності, підприємств, впровадженню енерго- та ресурсозберігаючих технологій; формуванню сучасної інфраструктури споживчого ринку; підвищенню рівня благоустрою; забезпеченню зайнятості населення, підтримці його найуразливіших верств; забезпеченню безпеки життєдіяльності, доступу до якісних соціальних послуг, підтримки сім'ї, дітей та молоді; захисту прав і свобод громадян тощо.

Взявши до уваги звіт за поточний рік, депутати затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку на наступний, основним завданням якої є забезпечення збереження рівня і якості життя населення.

Серед “питань у різному”, внесено зміни до бюджету, затверджено заходи з утримання об'єктів та елементів благоустрою, прийнято до комунальної власності територіальної громади комунального підприємства “Центральна міська лікарня”, цілісний майновий комплекс Шолохівської загальноосвітньої школи та надано згоду на прийняття шкільного автобуса.

Затверджено ряд програм. Зокрема Програму фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства у м. Покров на 2020 рік, метою якої є залучення інститутів громадянського суспільства до реалізації суспільно-культурних проектів шляхом їх всебічної підтримки.

Також затверджено статут Шолохівської середньої загальноосвітньої школи, положення про відділи виконавчого комітету, структуру і штатну чисельність органів управління міста на 2020 рік.

Всього сесією було розглянуто та ухвалено 24 проекти рішень.

Завершуючи останнє у цьому році сесійне засідання, міський голова Олександр Шаповал привітав усіх присутніх із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим та побажав міцного здоров'я, мирного неба та здійснення мрій.

Прес-служба міського голови.