На сесії міської ради

30 серпня відбулося засідання чергової 48 сесії Покровської міської ради. На пленарному засіданні депутати розглянули загалом 22 питання, одне з яких було внесено до черги денної в ході роботи сесії.

Серед поточних питань, ухвалено рішення про зміни до бюджету, доповнено додаток до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста додатковими заходами, підтримку житлового фонду міста, в тому числі ОСББ, утримання об’єктів та елементів благоустрою.

Підтримано проект рішення про внесення змін до міської Програми «Здоров’я покровчан на 2019-2020 роки» в частині забезпечення лікарськими препаратами постраждалих від аварії на ЧАЕС, афганців, учасників бойових дій.

Ухвалено міську Програму «Соціальний супровід сімей/осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах до 2025 року». Нею визначено зміст, обсяг, умови та порядок надання цієї соціальної послуги, показники її якості для суб’єктів, які надають її, з метою подолання або мінімізації негативних наслідків складних життєвих обставин, у яких перебуває особа чи сім’я.

Також затвердили Перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП виконкому Покровської міської ради, інформаційних і технологічних карток адміністративних послуг у новій редакції. Тепер через Центр надання адміністративних послуг можна буде отримати 195 послуг (було151). Їх надають відділи міськвиконкому (архітектури, землекористування, реєстраційний, загальний), міський відділ міграційної служби, міжрайонного управління Держгеокадастру, ДСНС, юстиції, центру зайнятості, управління патрульної поліції.

Останнє питання «Про звернення щодо стану довкілля в м. Покров», було сформовано на основі листа на ім’я міського голови від мешканця міста Володимира Коротиша. У зверненні було піднято ряд екологічних питань.

Міський голова запропонував рішенням сесії доручити депутатській комісії з питань містобудування та архітектури, землекористування та охорони навколишнього природного середовища вивчити ці питання та дати відповідь, оскільки дійсно вони актуальні і турбують керівництво міста і всю громаду. Після дискусії, що розгорнулася у сесійній залі, депутати не підтримали дане рішення.

Ще одне питання, яке обговорювалося на засіданні сесії, це відсутність газопостачання у п’яти будинках ОСББ «Скіфське містечко». Після усунення аварійної ситуації, пов’язаної з витоком газу, в будинках не поновили газопостачання. Як поінформувала начальник Покровської дільниці «Дніпропетровськгазу» Зінаїда Кряжевських, об’єднання співвласників не уклало договір на обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Пускати газ, якщо за мережі ніхто не несе відповідальності, газовикам суворо забороняють правила безпеки та законодавчі документи. Як з’ясувалося, керівництво ОСББ та газової служби не знаходять порозуміння. Міський голова закликав сторони знайти оптимальне рішення проблеми, аби люди не були заручниками ситуації.

Серед повідомлень, озвучених на сесії, була інформація про те, що відтепер у приміщенні міськвиконкому, кабінеті №111 ( перший поверх вестибюль) працюватиме громадська приймальня народного депутата України Дениса Вадимовича Германа.

Прес-служба міського голови.