На сесії міської ради

31 травня відбулося засідання чергової 45 сесії Покровської міської ради. Першим розглядалося питання про стан реалізації основних напрямків роботи у сфері молодіжної політики міста Покров.

Доповідач — головний спеціаліст відділу молоді та спорту Іван Калінін зазначив, що приблизно третина населення міста це юнаки та дівчата віком від 14 до 35 років. Понад 600 осіб нині навчається у вищих навчальних закладах, понад 900 відвідують спортивні секції та клуби, близько чотирьохсот беруть участь у культурно-масовій роботі.

Названі були основні пріоритети молодіжної політики у місті.

Перше, це формування громадянської позиції і національно- патріотичного виховання. Відповідні заходи проходять в рамках міської програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки.

Здоровий спосіб життя. Спортивна база міста налічує понад 130 спортивних споруд. Організацію фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів забезпечують дві дитячо-юнацькі спортивні школи, де у 69 групах займаються 912 учнів. У 2018 році спортсмени взяли участь у 40 обласних, 39 всеукраїнських та восьми міжнародних змаганнях. Вихованці шкіл посіли понад двісті перших місць, підготовлено п'ять майстрів спорту України та 14 КМС.

З метою підтримки кращих спортсменів, заохочення за їх спортивні досягнення надаються стипендії міського голови.

Активну позицію молодь виявляє участю у партицепаторному бюджетуванні. У минулому році перемогли два проекти спортивної спрямованості.

Розвиток неформальної освіти. У Будинку творчості дітей та юнацтва займаються понад тисячу дітей у 28 різних гуртках. З минулого року почало працювати відділення робототехніки, де діти отримують знання за трьома напрямками: конструювання, ІТ програмування, основи дизайну.

У місті діяли волонтерські курси з вивчення німецької мови.

Підтримка творчих та молодіжних ініціатив. Щорічно активність дітей і молоді підтримується врученням Стипендії міського голови. У цьому році Олександр Шаповал нагородив 10 стипендіатів на загальну суму 40 тисяч гривень

У січні 2019 року почала діяльність “Молодіжна рада” нового скликання. Проведено змагання зі спідкубінгу та кіберспорту, перший ”Плогін-забіг” в зоні відпочинку.

Особливою популярністю серед творчих колективів міста користується обласний фестиваль юних талантів “Z-ефір”. Тогоріч місто мало трьох переможців.

Заслухавши звіт, депутати взяли інформацію до відома та ухвалили відповідний проект рішення.

“ У різному” на сесії ухвалили ще двадцять проектів рішень. Зокрема, внесли зміни до бюджету,  Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2019 рік та Комплексної програми “Поліпшення екологічної ситуації міста на період з 2019-2021 роки" та розглянули інші питання.

Прес-служба міського голови.