На сесії міської ради

на сесії міської ради. Зображення 126 жовтня відбулося засідання чергової 38 сесії Покровської міської ради.
Основним слухалося питання про готовність міських комунальних підприємств та бюджетних установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 роках.
Доповідач — начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Ребенок зазначив, що усі заплановані та затверджені заходи з підготовки міського комунального господарства — виконані, й детально охарактеризував за напрямками роботи.
Для забезпечення бюджетних та комунальних закладів було підготовлено для подачі теплоносія 26 газових та твердопаливних котелень.
Житловий фонд міста до зими готували управління ЖКГ, ПМКП "Житлкомсервіс", управляюча компанія ТОВ "Універсал-сервіс ЛТД", ОСББ.
Зокрема , УЖКГ здійснено капітальні ремонти м’яких покрівель на 27 житлових будинках, охоплено капітальним ремонтом 5 внутрішньоквартальних доріг і 17 поточним , виконувалися ремонти фасадів, вимощень будинків, ліфтів та інше.
"Житлкомсервісом" підготовлено чотири будівлі та внутрішньобудинкові інженерні мережі соціальних гуртожитків до опалювального сезону.
Управляючою компанією реконструйовано освітлення сходових клітин у під’їздах житлових будинків. Встановлювалися нові світильники, проводилася ревізія та ремонт електрощитових та внутрішньобудинкової проводки, мінялися труби водопостачання, вводи холодної води, каналізаційних випусків, каналізаційних труб, виконувалися заявки поточного ремонту м’яких та шиферних покрівель. Ремонтувалися цоколь будинків, міжпанельні шви, готувалися горища та підвальні приміщення.
Чимала робота здійснена по МКП "Покровводоканал". У цеху водопостачання виконано ревізію та ремонт насосного обладнання. На очисних спорудах замінено обладнання та проведено капітальні ремонти обладнання цеху.
По цеху водопровідних мереж здійснено капітальні ремонти водопровідних мереж із заміною трубопроводів на поліетиленові, частково замінено ділянки вуличних водопровідних мереж, проведено ремонт та заміну запірної арматури, гідрантів на мережах міста.
Значні роботи здійснено по ремонтно-будівельній та енергодільниці.
Заходи з благоустрою міста передбачали капітальний ремонт провулків Павлова та Алтайського. Продовжуються капітальні ремонти вулиць Тикви та Горького. Виконано поточний ремонт 26 доріг, 17 тротуарів, 14 автобусних зупинок.
Для посипки доріг та тротуарів у наявності на складах 2 тис. тонн посипкового матеріалу, заготовка продовжується. Проводиться санітарна обрізка дерев на прибудинкових територіях житлових будинків комунальної власності.
Підготовлено 20 одиниць спеціалізованої техніки до роботи у складних погодних умовах.
У рамках проекту по модернізації ліній зовнішнього освітлення, що відбувався у співпраці з НЕФКО, замінено понад 2 тисячі світлоточок на енергоефективні світлодіодні світильники.
Здійснено значні заходи по об’єктам соціальної сфери. По управлінню освіти - капітальний ремонт покрівель шести закладів, часткова зміна труб водопостачання, ремонт системи опалення, електрообладнання та електромереж. Проведено перевірку технічного стану, ремонт та технічне обслуговування усіх існуючих джерел зовнішнього протипожежного водопостачання. Підготовлені усі паспорти готовності.
По медичним закладам здійснювався капітальний та поточний ремонти м’яких покрівель, заміна труб опалення, каналізації, холодного та гарячого водопостачання.
По відділу культури виконано повірку газового сигналізатора котельні клубу сел. Перевізькі Хутори, перевірено димвентиляційні канали, підготовлено систему опалень будівель до роботи в осінньо-зимовий період.
На випадок ускладнень погодних умов підготовлено 2 стаціонарних та один пересувний пункти обігріву, соціальний патруль. Також підготовлено мобільну електростанцію на випадок аварійних відключень електромереж міста. З 16 жовтня відновлено роботу диспетчерського пункту виконавчого комітету.
Сформовані аварійно-відновлювальні бригади та призначені відповідальні чергові з керівного складу виконкому, комунальних підприємств та бюджетних установ.
ПАТ АТ "ДТЕК Дніпровські електромережі" проведені регламентні роботи в трансформаторних підстанціях, обслуговування ліній електромереж.
Враховуючи наявні фактори аварійних відключень, компанією заплановані роботи по заміні силового трансформатора РП-304 і технічне обслуговування повітряних ліній електромереж. Також в рамках проекту інвестиційної програми на 2019 рік Нікопольським РЕМ запланована розробка проектно-кошторисної документації на капітальні ремонти об’єктів енергозабезпечення міста Покров.
Депутати взяли до відома інформацію начальника УЖКГ та прийняли відповідне рішення. Далі розглянули питання "у різному".
Зокрема, ухвалили Програму фінансової підтримки інститутів громадського суспільства у місті Покров, що є кроком міської влади у напрямку створення умов для широкого залучення громадського сектору до ефективного вирішення завдань розвитку міста. Були внесені зміни до міських програм "Розвиток фізкультури та спорту" та "Цукровий діабет".
Всього, із додатковими питаннями, на сесії розглянуто 17 питань, які торкалися сектору економіки, комунальної сфери та земельних відносин.
Поза рамками сесії, депутати заслухали інформацію головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Олексія Леонт’єва. Було повідомлено, що 7 жовтня медичний заклад пройшов акредитацію і 17 жовтня отримав сертифікат. Зразу ж надійшло 2,5 тисячі бланків лікарняних. Нині триває обмін довідок на бланки. Проблеми з лікарняними немає.
Прес-служба міського голови.