На честь Збройних Сил України

 

Шостого грудня  Україна відзначає День Збройних Сил, віддаючи данину поваги нашим Захисникам. До цієї дати у Покрові пройшли заходи у закладах освіти й культури, тематичні виставки та екскурсії. Міський музей розповідав про наших земляків, які віддали життя за незалежність своєї країни, а школярі присвятили людям, що стоять на захисті державності, фестиваль юнацької доблесті.

Ці змагання вже стали традиційними, з року в рік згуртовують старшокласників, котрі демонструють знання зі шкільного курсу «Захист Вітчизни». 2019-го ліцей запропонував нову форму проведення, як фестивалю військової доблесті. За словами ініціатора змагань та багаторічного організатора, викладача «Захисту вітчизни», Почесного громадянина міста Олександра Казаріна, мета залишається незмінною – популяризувати військову справу, як одну з головних складових військово-патріотичного виховання. У такому починанні освітян підтримує міська спілка воїнів –учасників АТО, на чому наголошували організатори.

Цьогорічні змагання об’єднали команди ліцею, НВК№1, четвертої школи та збірну командирів взводів, що виступала поза конкурсом. Юнакам належало вкластися у нормативи, показати найкращий час, влучність, спритність у володінні зброєю. Силу – у фізичних вправах і товариське плече – естафеті. У ліцеї, де тривали змагання, вирував справжній дух взаємодопомоги, учасників підтримували вболівальники і відділ молоді та спорту виконкому.

Разом із викладачами підготовку дітей оцінювали і співробітники місьвійськкомату. Боротьба тривала до останніх хвилин, юнаки дивували підготовкою і справжнім чоловічим характером. Результати теж сприймали, як годиться, вітаючи один одного з перемогами.

Перше місце виборола команда НВК№1, у складі Антона Сидорова, Тараса Ковтуна, Даніїла Гальцева, Івана Процко, друге – ліцею, третє – СЗШ№4. Кращим з біатлону визнано Ярослава Новака з ліцею, спорядженні магазину Тараса Ковтуна з НВК№1, складанні розкладанні автомату – Назара Степаненка з ліцею та силовому конкурсі – Антона Сидорова з НВК№1.

Учасників та переможців вітали, вручаючи грамоти та солодкі подарунки.

-Я вперше на такому заході, - зазначив учасник АТО, начальник відділення зв’язку військкомату Ігор Бедринець, - хочу подякувати учасникам і організаторам. Ті, хто на сході, воюють заради таких хлопців та заради нас з вами. Хочу лише одного побажати юнакам – шануйте своїх батьків та любіть Україну!

Прес-служба міського голови.