На 103 році пішла у засвіти Неоніла Киріянівна Горбенко

 

 

Заслужений вчитель, Почесний громадянин Покрова, Людина-легенда, яка закладала підгрунтя освітянської справи, Неоніла Киріянівна була і залишатиметься для покровчан символом незламності, любові до життя, відданості своїй справі і рідній землі.

Життя, присвячене дітям та школі — таку долю обрала для себе Неоніла Киріянівна, виховаши не одне покоління, які з любов'ю та гордістю згадують свого вчителя. Людина з великої літери, унікальний педагог, непересічна особистість, вона не уявляла себе без школи і рідного міста.

Неоніла Киріянівна народилася у 1921 році в с. Новгородка Кіровоградської області. У трирічному віці залишилася без мами. Згодом родина переїхала до Нікополя, де закінчила школу і педшколу, котра визначила професійний шлях. Її вчительське життя мало розпочатися у 1941 році, якби не Друга світова. Лише у 1944-му, після звільнення краю від окупантів, зайшла до шкільного класу. Молода вчитель працювала в Крутенській неповній школі, яку згодом очолила. Розкривала дітям, які пережили війну, не лише шкільні обрії – своє серце, огортаючи їх добротою та щирістю. Потім були школи Новософіївки, Покровського і молоде місто гірників, що стало її долею.

Сильного вчителя математики запросили на роботу до школи робітничої молоді. З 1956 року Неоніла Киріянівна працювала в СЗШ №2. З першого дня ця школа стала для неї родиною, а вона - душею педагогічного колективу, з яким була до останнього...

Вчитель-спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, Неоніла Киріянівна пішла на заслужений відпочинок у 89 років і продовжувала допомагати дітям опановувати секрети математики. Близько 60 років педагогічного стажу, з яких понад сорока у СЗШ№2.

На долю Неоніли Киріянівни випали дві війни, Друга світова і агресія росії…Вона була впевнена, що її рідна країна поборе зло, бо світло завжди перемагає. І до останнього була зі своїми учнями, з рідним містом, зі школою, які залишалися головним сенсом її життя.

Міський голова Олександр Шаповал, виконком та депутатський корпус Покровської міської ради, громадськість висловлюють співчуття рідним та близьким Неоніли Киріянівни Горбенко з приводу тяжкої втрати.