Музика – то його життя

музика – то його життя. Зображення 1
Коворкінговий центр продовжує цикл зустрічей з творчими особистостями, мешканцями міста. Цього разу запросили до  діалогу з поліглотом від музики та мови, музикантом, аранжувальником і композитором – Миколою Гулеєм.

 


Педагог з постановки дихання і вокалу естрадного співу, один з кращих музикантів СРСР, лауреат міжнародних конкурсів естрадної і джазової музики, що входить в п’ятірку кращих саксофоністів, сьогодні Микола Власійович Гулей – покровчанин, мешкає у мальовничих Перевізьких Хуторах.

 

музика – то його життя. Зображення 2

Людина, що володіє кілька мовами, грає на дванадцятьох музичних інструментах в різних жанрах і стилях – він свідомо змінив столичне життя на тихе та розмірене, бо за його словами, тільки тут, біля землі, у витоків, можна знайти філософію буття. Дніпропетровщина припала до душі своєю історією і безкрайніми степами.

Музикант, чиє коріння проростає з багатодітної родини , Карпат, завжди тонко відчував зв'язок з природою, яка вплинула на його становлення, як композитора і виконавця. Він починав як аматор, зрештою закінчив музичне училище, а потім була філармонічна діяльність у естрадних ансамблях, гуртах "Беркут" , "Карпати" , "Жива вода".

музика – то його життя. Зображення 3
Переможець багатьох творчих конкурсів, працював за фахом у країнах близького та далекого зарубіжжя. Аранжувальник та композитор, створив власну студію, приватну школу вокалу, виховав цілу плеяду вокалістів.

музика – то його життя. Зображення 4
Під час творчої зустрічі були представлені записи учнів Миколи Гулея, виступила і сьогоднішня його вихованка, учасниця міських заходів, Мирослава Титова. Присутні могли послухати твори музиканта: "Шепіт лісу", "Крик чайки", "Це я", поспілкуватися з людиною, яка продовжує іти шляхом самоосвічення. У його планах пошук талановитих виконавців, систематизація зібраного матеріалу з народної музичної спадщини, відкриття нових творчих обріїв, які розкриють ще одну сторінку мистецького життя.
Прес-служба міського голови.