Музей та бібліотека приєдналися до відзначення  державних свят

День Конституції, який відзначаємо  28 червня, співпав  з Днем молоді, котрий традиційно святкуємо в останню неділю першого літнього місяця.

Це символічно - погоже літо дає людям надію на плідну і щедру осінь, так наша талановита і розумна молодь дарує впевненість в успішне майбуття нашої держави.

Заклади культури  привертали увагу містян до важливих дат цікавими заходами із враховуванням карантинних обмежень.

У Народному історико-краєзнавчому музеї ім. М. Занудька  організовано виставку до Дня Конституції,  проходять тематичні екскурсії під назвою «Зв'язок поколінь».  В її основі годинники. Бо саме час, який вони відбивають, є тим зв’язком, що поєднує покоління з поколінням, молодь і літніх людей.

Експозиція налічує понад два десятки годинників різних років. Від найстаріших,  які почали відбивати час на  початку минулого століття, до сучасних гаджетів. Фабричні й ручної роботи, великі і маленькі, будильники і настінні - усі вони викликають живий інтерес гостей, які відвідують  заклад, дотримуючись  карантинних вимог.

Напередодні Дня Конституції музей та Дитяча школа мистецтв започаткував спільний проект з популяризації нематеріальної культурної спадщини, а саме – петриківського розпису, який є не лише візитівкою Дніпропетровської області й України, а й активно розвивається у Покрові.

 Від Школи мистецтв, де викладається цей вид живопису, музей отримав експонати, розписані «петриківкою».

Тепер  там не лише можна буде дізнатися про історію виникнення українського декоративно-орнаментального народного малярства, яке внесено до списку нематеріальної культурної  спадщини ЮНЕСКО, а й взяти участь у театралізованих екскурсіях, майстер-класах від викладача петриківського розпису ДШМ - Ганни Мельник.

У Центральній міській бібліотеці та її філіях оформлені  книжкові виставки, де представлена правознавча та історико-довідкова література, яка висвітлює історію української Конституції та конституційний процес в Україні з найдавніших часів до сьогодення. Решту заходів, бібліотекарі перевели в онлайн-режим.

Прес-служба міського голови.