Музей розповідає про війну

музей розповідає про війну. Зображення 1
Четвертого лютого Покров відзначатиме 75 річницю звільнення міста від нацистських загарбників. Яким був той пам’ятний лютий 44-го, що пережили наші земляки під час окупації – про це розповідає міський народний історико-краєзнавчий музей ім..Занудька.


Періоду Другої світової, цій, героїчній сторінці історії краю, у закладі присвячено окрему залу. Сотні експонатів свідчать про війну, яка залишила свій слід чи не у кожній родині покровчан. Минуло 75 років, а ця зала не перестає поповнюватися матеріалами – спогадами, свідченнями, фотографіями, листами і особистими речами, які приносять до закладу діти й онуки визволителів. музей розповідає про війну. Зображення 2
До 4 лютого музейники представлять містянам нову експозицію, яка доповнить розповідь про часи окупації та звільнення. Архівні матеріали, світлини ілюструють найтрагічніші періоди – долю в’язнів концтаборів та остарбайтерів, холокосту, розправи над мирними жителями. І героїчної боротьби партизан, підпільників, воїнів-визволителів за перемогу. Значення кожного експонату підсилюють кадри кінохроніки, завдяки мультимедійності, у музеї можна переглянути тематичні документальні фільми й відеоряди. Окремо поглиблена розповідь про героїв, чиїми іменами названо вулиці Покрова.

 

музей розповідає про війну. Зображення 3 музей розповідає про війну. Зображення 4 
До визначної дати музей пропонує пішохідні екскурсії Покровом, вивчення історичної мапи міста, місць, пов’язаних з Другою світовою. За словами працівників закладу, ці екскурсії є однією з головних складових естафети пам’яті, що триває загальноосвітніми закладами.

музей розповідає про війну. Зображення 5Виїзні зустрічі проходять за участі ветеранів Збройних сил, дітей війни. Школярам розповідають про людей, які пережили  роки окупації, наводять цифри й факти, говорять про страшні втрати й неймовірні зусилля, якими досягався мир.
Прес-служба міського голови.

музей розповідає про війну. Зображення 6

музей розповідає про війну. Зображення 7

музей розповідає про війну. Зображення 8