Міжнародний День музики – з Музикою

 

Саме так зустрічають свято у мистецьких осередках Покрова, для яких музика – це життя. Цей День був заснований у далеких 70-х, його вперше відзначили у 1975 році, пропагуючи мистецтво без кордонів, мистецтво, як символ миру, поваги до національних культур та всесвітнього творчого взаємозв’язку.

В цьому сила музики, зазначають у Школі мистецтв, Дитячій музичній школі, селищних клубах та Будинку культури Шолохового, наголошуючи, що свято музики тут не припиняється ні на хвилину, бо саме з нею юні покровчани відкривають для себе світ прекрасного, де панують натхнення й крилата муза. І це не просто слова. У музичних школах міста  виховують розуміння та відчуття музики, що відзначає журі престижних консурсів всіх рівнів, де наші таланти здобувають блискучі перемоги, вражаючи рівнем підготовки і майстерності. Музика залишається з дітьми на все життя, а для декого стає справою життя. Кожного року покровчани вступають до профільних навчальних закладів, продовжуючи мистецький шлях. 

А першого жовтня мистецькі осередки зустрічали вихованців тематичними фотозонами та уроками. Музику тут презентували у всьому неосяжному різнобарв’ї: у класичних і сучасних творах, історії музичних інструментів і, звичайно ж, творчому виконанні викладачів та вихованців.

Прес-служба міського голови.