Хай теплою буде осінь життя

 

Перший день жовтня у Покрові та Шолоховському старостинському окрузі був присвячений поколінню, за плечима яких мудрість, досвід та самовіддана праця. Разом зі всім світом наша громада відзначає Міжнародний День  людей похилого віку та День ветерана.

Їхня молодість і зрілість пройшла в нелегкий час і кожен з них дуже багато зробив для нашого міста. Тому у Покрові  увага  до найповажнішої частини суспільства не залежить від святкових дат. Покровчани в літах бажані гості територіального центру, де ними професійно опікуються, ні на хвилину не забуваючи про синівський обов’язок. Надолужити те, до чого не доходили руки за трудовими буднями  гостинно  запрошує Університет ІІІ віку. Це далеко не все, що пропонують поважним мешканцям Покрова та старостинського округу міські програми та волонтерські проекти.

Це добре знають містяни, підопічні територіального центру соціального обслуговування, які приймали  вітання від міського голови Олександра Шаповала. Подарунки отримали й літні містяни, які потребують підтримки.

-  Те, що для покровчан похилого віку з’явилося більше можливостей  проявити себе, змістовно провести час, бути почутим та отримати необхідну підтримку та допомогу – це очевидно. Ми вдячні Олександру Миколайовичу за його життєві пріоритети та повагу до нас, - зазначає директор терцентру Наталія Даниленко.

А в терцентрі традиційно, хоч і з карантинними обмеженнями, душевно, по-сімейному відзначили своє свято. Подвір’я територіального центру прикрасила  фотовиставка «Активне довголіття»,  світлини якої зберігають миттєвості  цікавих, змістовних та спортивних буднів молодих душею містян. Поряд оформили  тематичну фотозону «А мій борщик у глиняному горщику».

Святковий концерт пройшов на свіжому повітрі. І хоч цього разу у програмі брали участь лише самі підопічні, вона була неперевершена. Адже її учасники вже давно стали «зірками» місцевого рівня, їхні співочі таланти та хореографічна самобутність стали прикрасою міських свят та здобули гідну оцінку на різних конкурсах.

Нагадав колектив територіального центру про себе і в  інтернет просторі,  презентувавши творчий онлайн-проект «Осіння мелодія душі»  та онлайн-караоке «Осінній ноктюрн».

Привітання в соціальних мережах багатим літами покровчанам адресували  колективи мистецьких шкіл. Вони були особливі, адже 1 жовтня, це ще й день музики.

Багато цікавих тематичних заходів пройшло у Шолоховській Раді ветеранів і Будинку культури, в музеї, бібліотеках та закладах освіти, де вшановували наших ветеранів, нагадуючи  про важливий людський обов’язок бути уважнішим, більш турботливим, терплячим і милосердним до поважних представників суспільства.

Прес-служба міського голови.