МІСТО ЗА ТИЖДЕНЬ

Освіта

Випускники закладів загальної середньої освіти нині готуються до ЗНО, у решти школярів тривають  літні канікули.

Проходила підготовка до відкриття дошкільних закладів.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебував 51 хворий, 51 пацієнт  нині знаходиться у денному стаціонарі  хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1207 осіб , 85 - отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

 Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 143  виїзди.

Соціальна сфера

Під час карантину в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами.

З метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 124 громадян. Консультації отримало 102 особи, які не потребують термінового вирішення питань.

Мобільною  бригадою  соціально-психологічної допомоги  постраждалим від домашнього насильства  та насильства за ознакою статі відвідано  10 родин за місцем проживання.

На обслуговування територіального центру взято одну особу.

В управлінні обліковується 2769 отримувачів житлових субсидій, 2939 - державних допомог, 1604 домогосподарств, де користуються пільгами, 277 учасників АТО, 407 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та сурове виконання карантинних заходів.

 У міській філії  обласного центру зайнятості реєстрація безробітних проводиться безконтактно: документи на реєстрацію приймаються через поштову скриньку, розміщену при вході, або в електронному вигляді.

Для осіб, які щойно зареєструвалися, з квітня проводяться інформаційні онлайн –прийоми, метою яких єінформування безробітних щодо інтернет - ресурсів пошуку роботи, отримання профорієнтаційних послуг та інше. За тиждень надано 34 профінформаційних, 42 профконсультаційних консультацій та 20 з професійного навчання та працевлаштування.

Протягом тижня для безробітних через скайп-зв'язок проведено два інформаційних вебінари з метою ознайомлення учасників із сучасним комплексом соціальних послуг служби зайнятост в умовах карантину.

На минулому тижні прийнято зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю в період карантину, тепер  право на даний вид допомоги  мають не лише роботодавці з найманими працівниками, а й фізичні особи - підприємці без найманих працівників.

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговують  лінії зовнішнього освітлення, здійснювали прибирання міста, покіс трав, догляд за зеленими насадженнями, продовжують проводити санітарно-протиепідемічні заходи.

У міськводоканалі виконали дві заявки з водопровідних мереж.

Прес-служба міського голови.