Місто за тиждень

 

Освіта

Загальноосвітні заклади продовжують діяльність з підвищення фахового рівня, так, на минулому тижні взяли участь в обласній нараді з питання курсової перепідготовки педпрацівників у 2020 році  на базі КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти». Також спільно зі спеціалістами соціальних служб та установ обговорювали проблему «Попередження домашнього насильства в сім'ї та в дитячому середовищі», визначаючи алгоритм дій щодо запобігання негативних явищ. У закладах тривають семінари та майстер-класи педагогічної майстерності.

Соціальна сфера

За тиждень, що минув, до управління праці звернулося 576 містян, 15 – в Олександрівці. У селищі Перевізькі Хутори працював мобільний соціальний офіс. На обслуговування територіального центру направлено троє осіб. Тривала робота з потенційними опікунами та з підприємствами щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації. На сьогодні в управлінні обліковується 270 учасників АТО, 392 внутрішньо переміщених осіб, 4694 отримувачів субсидій, 1642 домогосподарства, користувачів пільг, 2901 отримувачів державних допомог.

Центр зайнятості провів 22 профорієнтаційні заходи, серед яких скайп-презентацію , ознайомлення школярів з можливостями та умовами навчання в ДНУ ім.О.Гончара.

Медицина

За тиждень народилося п’ятеро малюків. Центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 2017 містян, невідкладну допомогу в амбулаторіях надано 107 пацієнтам. У добовому стаціонарі ЦМЛ проліковано 95 хворих, на лікуванні денного стаціонару хірургії перебуває 71 пацієнт, терапії – 107. Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 170 виїздів.

Комунальники

Займаються сезонними роботами. Добробут усував несправності ліній зовнішнього освітлення у прилеглих селищах. Прибирали місто від сміття, впорядковували об’єкти дорожнього господарства. Водоканал виконав 15 заявок по водопровідним мережам.

Надзвичайники

Знешкодили дві пожежі, постраждалих немає.

Прес-служба міського голови.