Місто за тиждень

Освіта

У місті триває підготовка закладів освіти до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

Протягом тижня здійснювалася організація ведення електронної реєстрації в заклади загальної середньої освіти міста, подання електронних заявок на вступ до ДЮСШ ім. Д. Дідіка та Будинку творчості дітей та юнацтва.

Медицина

У пологовому будинку ЦМЛ народилося троє малюків. На лікуванні у добовому стаціонарі знаходилося 73 хворих. Нині 61 пацієнт перебуває у денному стаціонарі хірургічного профілю, 75 — у денній терапії.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1450 осіб, 76 отримали невідкладну медичну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 146 виїздів.

Соціальна сфера

На прийомі у фахівців управління праці та соціального захисту населення побувало 512 осіб. Прийнято 109 заяв на призначення усіх видів державної допомоги, у тому числі пільг та субсидій.

Особи з інвалідністю отримали 8 направлень на забезпечення технічними засобами реабілітації.

За тиждень до електронної бази “Реєстр справ” заведено 480 справ, усього — понад три тисячі.

В управлінні обліковується 2963 отримувачів житлових субсидій у літній період, з яких 2865 отримують нарахування готівкою, 98 - у безготівковій формі.

1642 домогосподарства Покрова користується пільгами, 2901 — отримують державні допомоги.

Налічується 268 учасників АТО, 378 ВПО.

У центрі зайнятості для безробітних, які перебувають на обліку, проведено 18 профорієнтаційних заходів.

Крім тематичних семінарів, до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми проведено семінар “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці”.

Комунальна сфера

Працівники “Добробуту” ремонтували лінії зовнішнього освітлення, прибирали території, косили траву, доглядали за клумбами, здійснювали санітарну обрізку дерев.

У міськводоканалі виконали 8 заявок з водопровідних мереж.

Різке погіршення погодних умов наприкінці минулого тижня, додало клопоту комунальним службам. Проте наслідки зливи з поривами вітру у Покрові вдалося звести до мінімуму. За рахунок того, що справно працювали усі ливнівки, і як результат системної роботи з виявлення та видалення аварійних дерев, більшість з яких десятиліттями перебували в такому стані.

Принциповою для міського голови Олександра Шаповала є і позиція щодо відновлення зелених насаджень. За останні роки на вулицях, у парках та скверах міста з'явилося кілька тисяч нових дерев та кущів.

Прес-служба міського голови.