Бюджет участі-2019 на фінішній прямій. Свій проект реалізував СК “Спарта”

У Покрові продовжують міським  коштом успішно втілювати в життя проекти-переможці програми “Бюджет участі”. Уже втілено ідею з оснащення кондиціонерами коридорів амбулаторії № 4 Центру первинної медико-санітарної допомоги. Свій черговий проект нещодавно успішно завершив СК “Аякс”.

І ось наступна приємна звістка — в рамках партиципаторного  бюджетування необхідний спортивний інвентар отримав бійцівський клуб “Спарта-2008”.

Через “Спарту” у Покрові популяризується такий вид єдиноборств, як “хортинг”. Це бойове мистецтво, народжене в Україні, свою назву отримало від славетного острова Хортиця — серця українського козацтва. Філософія  хортингу -  це комплексна система самовдосконалення, заснована на фізичному, морально-етичному та духовному  вихованні, пов'язаному  зі збереженням давніх народних традицій. Хортинг містить у собі елементи багатьох інших єдиноборств - вільної і класичної боротьби, бойового самбо, панкратіону, дзюдо, карате та інших.

Сьогодні хортингом у “Спарті -2008” займаються десятки дітей різного віку. Вихованці тренера Тараса Міщенка неодноразово ставали переможцями різноманітних турнірів регіонального та всеукраїнського рівня. Так, у грудні минулого року вони взяли участь у змаганнях на Кубок України з хортингу, які проходили в місті Черкаси. Тоді представники Покрова здобули 10 золотих, 6 срібних та 5 бронзових нагород. А в травні нинішнього року наша команда, виборовши 22 медалі, посіла перше командне місце в Чемпіонаті Дніпропетровської області з хортингу!

Подавши свій проект для “Бюджету участі-2019”, клуб “Спарта” отримав підтримку покровчан, які вболівають за розвиток спорту в місті. Проект клубу набрав 563 голоси і загалом посів друге місце. Наразі “спартанці” вже отримали придбаний в рамках проекту спортивний інвентар, який складається з різноманітних спортивних снарядів для відпрацювання ударів, техніки в партері, а також захисне екіпірування. Особливо важливим, враховуючи специфіку єдиноборства, стало придбання килима для боротьби. Це дозволить зменшити ризик травматизму та ефективно відпрацьовувати навички боротьби.

Вітаємо “Спарту” з цією приємною подією та бажаємо її спортсменам новими перемогами прославити рідне місто!

Прес-служба міського голови.