Місто за тиждень


ОСВІТА
У закладах освіти забезпечують належні умови для здійснення навчально-виховного процесу.
Делегація освітян міста взяла участь в обласних святкових заходах, присвячених Дню працівника освіти.
Педагогам навчальних закладів надається допомога щодо вивчення базових дисциплін за оновленими програмами 5-9 класів.
Проведено виховні заходи присвячені Дню партизанської слави, спортивні заходи до Дня туризму.

МЕДИЦИНА
У пологовому відділенні ЦМЛ допомогли з’явитися на світ п’ятьом малюкам.
У добовому стаціонарі проліковано 141 пацієнт. На лікуванні у денному стаціонарі хірургічного профілю знаходиться 90 хворих, а в терапевтичному – 81.
Протягом тижня у Центрі первинної медико-санітарної допомоги зафіксовано 1580 відвідувань, 14 пацієнтам надано невідкладну допомогу в амбулаторіях.
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
Протягом тижня до управління праці та соціального захисту населення з різними питаннями звернулося 498 громадян. На обслуговування до територіального центру направлено 4 особи, а до пункту обліку бездомних осіб для надання тимчасової реєстрації двох чоловіків.
Робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення обстежила 13 суб’єктів підприємницької діяльності, виявлено 5 порушень.
Управлінням праці проведено ряд комісій – з розгляду питань призначення житлових субсидій та державної допомоги малозабезпеченим сім’ям; з питань призначення (відновлення) соціальних виплат; з виявлення фактичного місця проживання пільговиків, з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та засідання робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
Усього призначено 9360 житлових субсидій, у зв’язку з міграцією населення отримують її 8507 домогосподарств. Пільгами на житлово-комунальні послуги користуються 2073 особи.
Учасників бойових діл з числа учасників АТО в місті обліковується 229  осіб, і з них 211 оформили пільги. Внутрішньо переміщених осіб на даний час зареєстровано 363.
На обліку у центрі зайнятості перебуває 461 особа, з них 426 мають статус безробітного. Протягом тижня працевлаштовано 28 чоловік, трьох направлено для участі у громадських роботах та роботах тимчасового характеру. Проведено 10 профорієнтаційних заходів.
Від початку року послуги центру зайнятості отримало 2314 осіб.
КОМУНАЛЬНА СФЕРА
Підприємством "Добробут" усувалися несправності ліній зовнішнього освітлення, міняли лампи у Гірницькому та Руднику.
Дільниця зеленого та дорожнього господарства продовжує викошування трав, догляд за клумбами, згрібає, навантажує листя, санітарну обрізку дерев. Здійснюють ревізію дорожніх знаків та очищують ливневу каналізацію. Серед їхніх завдань і  прибирання автобусних зупинок, очищення  урн, підмітання та прибирання території від сміття.
Працівниками міськводоканалу виконано 34 заявки по каналізаційним мережам та 15 по водопровідним.
ДСНС
26 вересня рятувальники гасили пожежу, що виникла у приміщенні покинутої квартири по вулиці Першотравневій. Загиблих та травмованих немає.
Прес-служба міського голови.