Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1

ОСВІТА
Початок нового навчального року для освітян пов'язаний із цілою низкою організаційних питань. За перший вересневий тиждень здійснено облік дітей дошкільного та шкільного віку на територіях обслуговування дитсадків та шкіл. Складено та затверджено мережу закладів і контингент учнів та вихованців садочків на поточний навчальний рік. Підготовлено списки на безкоштовне харчування дітей пільгових категорій у школах і дитсадках. Проведено кілька інструктивно-методичних нарад.
Для освітніх закладів останні сім днів пройшли під знаком спорту. 50-річчя відзначила Дитячо-юнацька спортивна школа. Відбулася першість ДЮСШ з футболу серед юнаків кількох вікових категорій та першість з волейболу серед дівчат.


МЕДИЦИНА
У пологовому відділенні ЦМЛ допомогли з’явитися на світ шести немовлятам, котрі поповнили покровські родини.
У добовому стаціонарі проліковано 108 пацієнтів, на лікуванні в денному стаціонарі хірургічного профілю знаходиться 30 осіб, терапевтичного – 53. Протягом тижня Центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 1221пацієнт, 28 – надана невідкладна допомога в амбулаторіях.
КОМУНАЛЬНА СФЕРА
Комунальники працювали у звичному режимі.
Підприємство "Добробут" усувало несправності ліній зовнішнього освітлення, міняли лампи по місту, в селищах Олександрівка, Гірницьке, Руднику.
Працівники дільниці зеленого та дорожнього господарства викошували траву, згрібали та навантажували опале листя, гілля, перекопували грунт, завозили чорнозем та доглядали  за  квітниками. Прибиранням території від сміття, білуванням бордюр та огорож займалася дільниця з благоустрою території.
У міськводоканалі протягом тижня виконали 44 заявки по каналізаційним мережам та 4 по водопровідним.
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
На прийомі в управлінні праці та соціального захисту побувало 304 відвідувачі. Усього призначено 9209 житлових субсидій, пільгами на житлово-комунальні послуги користується 2073 особи (1371 домогосподарств).
04.09.2017р. взяли участь у роботі комітету забезпечення доступності інвалідів до соціальної інфраструктури міста
Фахівці управління взяли участь у І сесії навчальної програми "Менеджери змін", яка організована Німецьким товариством з міжнародного співробітництва GIZ, що проходила у Дніпрі, а також у роботі комітету забезпечення доступності інвалідів до соціальної інфраструктури.
У центрі зайнятості працевлаштовано 52 особи, двадцять направлено для участі в громадських роботах. Усього на обліку перебуває 442 особи, статус безробітного мають 418. Від початку року послуги центру зайнятості отримали 2169 осіб. Службою проведено 10 профорієнтаційних заходів, серед них мотиваційний тренінг для безробітних осіб, що старші 45 років.
МНС
Рятувальникам довелося двічі виїжджати на гасіння сухої трави. У суботу загорання мало місце навпроти одного з житлових будинків по вулиці Північній, а наступного дня на відкритій території навпроти вулиці Шевченко. Постраждалих немає.
Прес-служба міського голови.