Місто за тиждень

Минулий тиждень для міста минув стабільно. Усі підприємства, організації та установи виконували свої планові завдання.
Освіта
Особливо відповідальним він видався для освітян. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах організовано і проведено свято «Останнього дзвоника», випускники взяли участь у зовнішньому незалежному тестуванні, а керівники закладів продовжують звітувати перед батьківською громадою.


Тиждень приніс і чимало досягнень. Команда комунального закладу НВК №2 виборола два призових місця в особистому заліку на обласних змаганнях «Козацький гарт». На регіональному етапі конкурсу «Майбутнє країни у мріях дитини» вихованці Будинку творчості здобули призові місця. (І місце – В. Кудлай, ІІ місце - Є. Яковенко). На Всеукраїнському заочному родинному конкурсі «Секрети великоднього хліба» переможцем стала родина Малахіних.
Медицина
Протягом тижня поліклініку відвідало 2 127 пацієнтів, а дев’ятнадцятьом надана невідкладна допомога в амбулаторіях.
У пологовому відділенні ЦМЛ народилося двоє маленьких покровчан. Медики добового стаціонару пролікували 119 хворих, медичну допомогу в денному стаціонарі хірургічного профілю отримало 82 пацієнти, терапевтичного профілю – 122.
Соціальна сфера
На прийомі в управлінні праці та соціального захисту побувало 434 громадяни. Провідні фахівці взяли участь у виїзному засіданні мобільного соціального офісу в селищі Перевізькі Хутори.
Обстежено матеріально-побутові умови проживання тридцяти осіб, серед яких внутрішньо переміщені особи, отримувачі державних допомог та постраждалі від насильства в сім’ї.
Відбулися засідання міської комісії з питань призначення житлових субсидій та державної допомоги малозабезпеченим сім’ям, комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.
Тривають обстеження суб’єктів підприємницької діяльності робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Із обстежених п’яти суб’єктів, виявлено 2 порушення.
Проводилася робота з сім’ями, які потребують допомоги у вирішенні питань соціального напрямку, а також щодо повернення до державного бюджету неправомірно отриманих коштів. Повернуто п’яти особами коштів на загальну суму 6 800 гривень.
У центі зайнятості протягом тижня зареєстровано 38 осіб, працевлаштовано - 28, для участі у громадських роботах направлено 5 чоловік.
Протягом тижня проведено чотирнадцять профорієнтаційних заходів.
З початку року послуги центу зайнятості отримали 1404 громадяни.
Комунальна сфера
Працівники ЖЕО за звітний період виконали 238 заявок, із них 150 каналізаційних, 57 - з холодного водопостачання та 19 електромонтажних. Усі будинкоуправління займалися покосом трав. Ремонтно-будівельна дільниця здійснює поточні ремонти покрівель, панельних швів, під’їздів.
Згідно графіка тривають капітальні ремонти м’якої покрівлі багатоквартирних будинків, а також внутрішньоквартальних доріжок.
У міськводоканалі виконали 25 заявок по каналізаційним мережам, три по водопровідним. Накрито пластиковими кришками 8 каналізаційних люків.
«Добробут» продовжує покіс трав, сезонні роботи на клумбах, фарбування пішохідних переходів та обмежувачів руху, білування дерев та бордюрів. Здійснюють санітарну обрізку та омолодження кущів, очищують від об’яв автобусні зупинки, електроопори та дерева. Механічний цех розплановує дороги на Руднику та Гірнику, а дільниця експлуатації ліній зовнішнього освітлення у селищах здійснює заміну ламп.
МНС
Рятувально-пожежний підрозділ виїжджав на гасіння покинутого гаража по вулиці Північно-промисловій, горіло сміття і біля будинку № 33 по вулиці Лізи Чайкіної.
Прес-служба міського голови.