Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Минулий тиждень був ознаменований вагомими подіями, покровчани вшанували пам’ять учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, вели підготовку до святої дати – Дня Перемоги. Кінець квітня був позначений і проведенням першого міського фестивалю «Покров має таланти». Безперебійно функціонували у свята усі системи життєзабезпечення міста. Про все – детальніше.


Соціальна сфера
Освітяни проводили заходи до визначних дат. Тривають і тематичні перевірки, зокрема, якості математичної освіти дітей дошкільного віку. Основна увага – професійній підготовці, у цьому розрізі пройшли міські семінари-практикуми для вчителів хімії, біології, російської мови, початкових класів, вихователів старших дошкільних груп. На базі міста пройшов обласний вебінар для методистів бібліотечних фондів, керівників об’єднань шкільних бібліотекарів міських та районних управлінь освіти.
До управління праці звернулося 3511 громадян. Протягом тижня спеціалісти працювали у комісіях з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, з розгляду питань призначення житлових субсидій та державної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Було здійснено обстеження робочою групою щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, виявлено три порушення за шести об’єктами, працевлаштовано чотири особи.
Міським центром зайнятості з метою підвищення престижу робітничої професії, проведено профорієнтаційний груповий захід для учнівської молоді на базі СШЗ №9 "Урок реального трудового життя", з використанням барометру професій, профорієнтаційного терміналу, з використанням анімаційних відеороликів.

За тиждень центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 998 мешканців, у добовому стаціонарі центральної міської лікарні проліковано 123 хворих, на лікуванні у денному стаціонарі хірургії перебуває 91 пацієнт, терапії – 80. За тиждень народилося семеро немовлят, з яких шестеро – покровчани.
Комунальна сфера
Комунальні підприємства працювали у посиленому режимі, зважаючи на святкові та вихідні дні. Згідно з наміченими планами тривала робота Добробуту, ЖЕО, Саночистки, Міськводоканалу. Виконували заявки та зосереджували свою увагу на сезонних роботах з покосу трав, санітарної обрізки дерев, прибиранні території міста. Добробут засіває квітники насіннєвим матеріалом, продовжує впорядковувати об’єкти дорожнього господарства, грейдував вулиці Першого селища. Комунальники, підприємства й організації здійснювали благоустрій братських поховань та меморіальних комплексів, готуючись до святої дати – Дня Перемоги.
Прес-служба міського голови.