Місто протягом тижня


Минулий тиждень для комунальних підприємств, бюджетних організацій та установ міста пройшов у звичному режимі.

За інформацією управління освіти, на обласній олімпіаді з фізики ІІІ місце посів 8-класник із загальноосвітнього ліцею Євген Постоєнко (вч. Сергій Шульга), також ІІІ місце зайняли вихованці Будинку творчості дітей та юнацтва в обласних змаганнях з початково-технічного моделювання. На тижні, що минув, було проведено засідання міської методичної ради, майстер-клас для вчителів початкових класів та семінар-практикум для вихователів дошкільних закладів. У всіх освітніх закладах відбулися заходи, присвячені 85-річчю Дніпропетровської області.


Працівники «Добробуту» прибирають та звільняють тротуари й дороги від граншлаку, підстригають кущі, здійснюють зруб порослі, чистять ливневі канави та інші заходи з благоустрою.
У міськводоканалі виконали 21 заявку по каналізації та 5 по водопровідних мережах, загалом накрили кришками двадцять люків.
Працівниками аварійно-диспетчерської групи міськгазу виконано 48 заявок, у 190 квартирах та 73 будинках приватного сектору здійснено роботи з планового технічного обслуговування газових приладів.
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги зафіксовано 2 701 відвідування, у добовому стаціонарі ЦМЛ проліковано118 пацієнтів, наразі на лікуванні у денному стаціонарі хірургічного профілю знаходиться 63 особи, терапевтичного профілю – сто одна особа.
Як повідомили в Управлінні праці та соціального захисту населення, протягом робочого тижня до установи звернулося 698 осіб. Фахівцями здійснено 40 обстежень матеріально-побутових умов проживання мешканців міста, перевірено 11 суб’єктів підприємницької діяльності на предмет легалізації робочих міст, було виявлено одне порушення.
У Центрі зайнятості провели 13 профорієнтаційних заходів, серед них на тему попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми за участі представника Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування. За тиждень зареєстровано 29 вакансій, працевлаштовані 36 осіб.
За звітний період пожежно –рятувальний підрозділ міста допомагав відділу поліції у проведенні оперативно-розшукових дій, що відбувалися на даху будівлі. Актуальним залишається питання дотримання протипожежної безпеки в побуті. Так, пізно ввечері 3 березня рятувальники виїжджали на виклик щодо задимлення в одному з під’їздів по Центральній,69. Як з’ясувалося, господар поставив їжу на саморобну електроплиту і заснув. Також зафіксовано один хибний виклик.
Прес-служба міського голови.