Місто Покров у день Покрови

місто покров у день покрови. Зображення 1

Віднедавна знакова для міста дата об’єднує кілька величних свят – Всеукраїнський День козацтва, День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці.
14 жовтня, аби вшанувати наших захисників, які є гідними нащадками славетних національних лицарів, котрі сторіччями креслили літопис величних перемог, біля пам’ятника легендарному Івану Сірку зібралась громада міста.


Говорячи про значимість цього дня і непрості часи для України, заступник міського голови Наталія Бондаренко висловила шану захисникам, які виборюють незалежність нашої держави. А також переконання, що кожного переповнює почуття патріотизму, любові до своєї землі, до малої Батьківщини – міста Покрова, яке з цієї миті починає святкувати визначну подію в житті нашої громади – 60-и річчя міста. До зібрання також звернулися військовий комісар Сергій Дем’янчук та настоятель храму св. Петра Могили о. Іван і взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника славетному кошовому.
Відзначаючи свято мужності і звитяги, самопожертви і відданості, присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих земляків на Сході країни, а рідним Олега Кравченка та Олександра Мокієнка вручили посвідчення Почесного громадянина міста Покров, яке рішенням сесії полеглим воїнам було присвоєно посмертно.
Вічна пам'ять героям і наша глибока шана воїнам, які самовіддано відстоюють цілісність та недоторканість українських теренів. Заохочувальні відзнаки начальника генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, нагрудні знаки «Учасник АТО» отримали Андрій Бондаренко, Віталій Берденко, Володимир Семенчук, Григорій Галицький, Олександр Федоров та Сергій Дусь, а Сергію Ковальову було вручено медаль «Захисник Вітчизни».
Знаменний день став доброю нагодою для посвяти у громадянство юних земляків. Паспорти громадянина України та подарунки від міського голови отримали Катерина Шульц, Олег Лозицький, Ірина Протченко, Дмитро Горобій, Вероніка Бубнюк, Кирило Кочетков, Катерина Кущ та Анна Пацеріна.
Свій гарт і виправку продемонстрували переможці міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - команда козаків загальноосвітнього ліцею (керівник Віктор Махінько). Патріотичний дух та піднесений настрій музичними вітаннями підтримували Катерина Пономарьова, Дмитро Назарик, Анастасія Бойко, маленькі козачата з НВК №2, майстри розмовного жанру – вихованці театрального відділення дитячої школи мистецтв та клубу бально-спортивного танцю «Феєрія».
Прес-служба міського голови.

місто покров у день покрови. Зображення 2

місто покров у день покрови. Зображення 3

місто покров у день покрови. Зображення 4

місто покров у день покрови. Зображення 5

місто покров у день покрови. Зображення 6

місто покров у день покрови. Зображення 7