Міста - Герої - міста Героїв!

Минає рік, як українці показали самі собі і всьому світу, що Україна може і буде перемагати. Саме навесні 2022 року почалося звільнення наших північних територій. Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин. Вигравши битву за Київ, було захищено і державне життя України. Звільнивши північ, стало зрозуміло, що окупантів можна вигнати.

Далі був острів Зміїний, населені пункти Херсонщини та Харківщина. Поряд з нашими військовими та прикордонниками були цивільні, які самовіддано визволяли свої домівки, міста та села від окупації. Від перших годин повномасштабного ворожого вторгнення війна для українців стала справді народною. Наші міста стали містами Героїв — містами конкретних людей, які проявили сміливість, допомагали вистояти одне одному і державі.

Впродовж березня вже 10 українських міст указом Президента нагороджено відзнакою “Місто-Герой України” з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті свої міст під час відсічі збройної агресії рф проти України. Харків, Херсон, Чернігів, міста Донеччини - Волноваха та Маріуполь, Охтирка на Сумщині та передмістя Києва — Гостомель, Буча та Ірпінь, що взяли на себе головний удар атаки ворога на столицю.

Важливо пам'ятати, що на цьому перелік не закінчується. Фактично в усіх наших містах і селах, куди заходила окупаційна армія, бачимо звірства, які скоювалися проти людей. Тому ми прагнемо звільнити усю нашу землю, бо не можемо залишити жодного населеного пункту в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив спочатку в Бучі, а потім у решті міст і сіл після вигнання окупанта. Ми пам'ятаємо подвиги Героїв. І людей, і цілих міст.

З нагоди річниці початку визволення наших земель від рашистів, Покров вшановує героїзм та незламність українців тематичними заходами, яких об'єднує хештег #Міста Героїв. Розпочали марафон вшанування заклади культури міста.

Прес-служба міського голови.