Маленьким покровчанам розповідали про великого Кобзаря

 

На початку березня Україна відзначала чергову річницю з Дня народження генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди цієї дати у міському краєзнавчому музеї  було організовано тематичний урок-екскурсію “Маленьким школярам про великого Шевченка”.

Директор музею Тетяна Подольчак у цікавій та доступній для дітлахів формі розповідала про життя і творчість Кобзаря, про його роль у розвитку української культури. Зокрема, на екрані лунали вірші, які виконували діти з різних країн світу.

Маленькі покровчани також порадували знанням творчості видатного українця, з якою вони зустрілися під час навчання.

Згодом школярам запропонували ознайомитися з книжками, в яких були надруковані твори поета. А потім взяти участь у дидактичній та інтерактивній іграх “Виклади ім'я” та “Одяглося деревце цвітом”. Наприкінці уроку діти розповіли, що вони дізналися про Тараса Шевченка та на знак шани й поваги поклали квіти до його портрета.

Також для школярів провели цікаву екскурсію залами музею, що викликало у них справжнє захоплення.

За словами директора музею Тетяни Подольчак, подібні уроки допомагають краще розповісти малечі про видатних особистостей в історії України, показати їх роль і значення у становленні державності.

Прес-служба міського голови.