“Люди скріпки” У Покрові

“люди скріпки” у покрові. Зображення 1"Люди скріпки" - таку назву має благодійна фотовиставка, яка триватиме у Покрові до 18 листопада. Цікаві художні фото з метафоричним змістом можна побачити у фойє Будинку творчості дітей та юнацтва.
Там і знаходиться скринька для збору допомоги для восьмирічного Саші Панченка, який потребує вартісних слухових апаратів.
Про це розповідали минулої суботи на відкритті виставки представники фонду "Дітям Нікополя". Попри назву, діяльність фонду поширюється на весь регіон. За благодійною допомогою можуть звертатися і мешканці Покрова та Марганця.
Наразі підтримки потребує маленький нікопольчанин. Допомогає йому зібрати необхідну суму земляк, фотохудожник Сергій Буйна, який протягом останніх десяти років бере участь у доброчинних проектах благодійних фондів. У 2011 році неабиякий резонанс викликали роботи Сергія Буйни для  фотовистовки "Я буду боротися", відзняті у відділенні онкології та реконструктивної хірургії Дніпропетровської дитячої клінічної лікарні про важкий шлях до одуження онкохворих дітей.
Нинішня колекція фоторобіт теж незвична. Побудована на метафоричному сприйнятті, вона допомагає людині образно осягнути себе в контексті життєвих ситуацій. Цікаво, що людські емоції та обставини художник передає через звичайні канцелярські скріпки. Скріпкою  він не просто символічно позначає людину, а дуже правдиво передає її душевний стан. Більше того, автору вдалося створити справжні художні образи, зі своєю особливою естетикою.
Перші відвідувачі виставки, а їх було кілька десятків, надовго затримувалися біля кожного зображення. Бо один і той сюжет кожен переживав по-своєму, спираючись на власний життєвий досвід. Певна незавершеність, характерна для усіх метафоричних образів, дозволяє моделювати ситиацію, слугуючи для глядачів справжньою арт-терапією.
Бажаючих на власні очі побачити фотороботи та допомогти хлопчику, організатори запрошують до Будинку творчості впродовж наступних двох тижнів щоденно з 9.00 до 17.00.
Прес-служба міського голови.

“люди скріпки” у покрові. Зображення 2

“люди скріпки” у покрові. Зображення 3

“люди скріпки” у покрові. Зображення 4

“люди скріпки” у покрові. Зображення 5

“люди скріпки” у покрові. Зображення 6

“люди скріпки” у покрові. Зображення 7