Кожна дитина талановита, головне - допомогти їй знайти себе

 

Стартував новий навчальний рік. Це значить, що навчання розпочалися не лише у школах, а й у творчих осередках Покрова. У кожній дитині є надзвичайний талант, і завдання дорослих – створити світ, який дасть змогу його розкрити! Цим і займаються позашкільні освітні заклади міста.

Днями гостинно зустрічав гостей колектив Будинку творчості дітей та юнацтва. Вже багато років у закладі допомагають юним покровчанам розкривати таланти та розвиватися в улюбленій справі, знайти  захоплення до душі та навіть стежку до власного шляху.

Педагоги разом з вихованцями презентували роботу гуртків у майстер-класах та творчих виступах. Просто неба діти спробували зробити перші стібки у вишивці, створювали аплікації та малювали. Технічні папрямки закладу представили власні роботи у виставках.

Різноманітність напрямків роботи БДТЮ дозволяють дітямзнайти заняття до душі . Для найменьших покровчан у Будинку творчості є школа раннього розвитку "Всезнайко", в якій дітлахів готують до школи, розкривають здібності й таланти, вчать добру та розумінню.

У напрямку художньо-естетичного спрямування  працюють гуртки "Тутті-Фрутті", "Каприз", "Джем", "Гармонія", "Звичайні дива". Декоративно-ужиткового напрямку, які навчають основам малюнку, дизайну, українського народного мистецтва - студія "Палітра", гуртки "Кольорове розмаїття", "Петриківський дивоцвіт", "Майстриня", "Колібрі", "Іграшки" та новостворений - "Лелеченька".

Еколого-натуралістичний напрямок розвивають у гуртку "ЕКОрух", активних й ініціативних підлітків запрошують до клубу "Сфера", любителі подорожувати та вивчати рідний край полюбляють відівідувати туристсько-краєзнавчий гурток "СКІФ".

Науково-технічний напрямок роботи БДТЮ вже багато років представляють гуртки колективної радіостанції, авто- та авіамодельні. Тут зросло вже не одне покоління чемпіонів! Також до цього напрямку належать гуртки для маленьких ерудитів - "Цікава арифметика" та "Креатив-груп".

Основи електроніки, комп'ютерної графіки та програмування опановують у Школі роботехніки. У творчому закладі кожна дитина може знайти напрямок, який зацікавить, а батьки можуть бути певними, що педагоги допоможуть дитині повірити у свої здібності та розкрити власний потенціал.

Прес-служба міського голови.