Коли осінь – не сіра

коли осінь – не сіра. Зображення 1
Наповнити її фарбами, враженнями та емоціями під силу кожному. Так вважають творчо-освітянські осередки, які кинули виклик усталеному стереотипу, довівши, що осінь – то пора ініціатив, цікавих ідей та мистецького натхнення. А канікули – найкращий час для реалізації активностей.


Посадити дерево – продовжити історію
Реконструйований центральний парк Мозолевського продовжує надихати. За цей рік улюблене місце відпочинку містян трансформувалося у сучасну територію відпочинку. Естетика паркового планування, затишок і комфорт стали ознакою центру змістовного дозвілля. Таким його роблять покровчани, які з підтримки міської влади продовжують розпочате – на теренах парку реалізовують цікаві соціальні проекти.

коли осінь – не сіра. Зображення 2 коли осінь – не сіра. Зображення 3
Освітяни вирішили піти екошляхом, доповнивши парк саджанцями скандинавської горобини. Вісімнадцять закладів висадили 18 дерев. До зеленої акції долучили вихованців і батьків, вкладаючи у роботу особливий сенс: спадковості поколінь.

коли осінь – не сіра. Зображення 4
Ентузіасти обіцяють доглядати за деревами, сприяючи тому, аби вже незабаром горобинова алея радувала відвідувачів своєю красою. Її вже встигли назвати "освітянською", зазначаючи, що це продовження доброї справи з озеленення парку, омолодження його насаджень вперше за останні 50 років. Навесні підприємство "Резинопласт" висадило клени, сьогодні заклади освіти – горобину. Хороше починання стає доброю традицією, яка залишається у пам’яті і в історії.

Настрій не залежить від примх погоди
Осінь підказує нові сюжети, благодатна пора для тих, хто бачить її неперевершену красу. Художниць-викладачів Школи мистецтв Тетяну Дмитрук і Тетяну Думчикову, разом з вихованцями і випускниками художнього відділу школи, сезон золотопаду надихнув на творчий експеримент. Таке починання було одразу підтримане міською владою. Мистецька команда продовжила арт-естафету, розпочату небайдужими мешканцями міста. Предметом і образом став улюблений парк, а палітру підказала осінь.

коли осінь – не сіра. Зображення 5
За декілька днів канікул сірі стіни прилеглих до паркової зони будівель перетворилися на справжній арт-об’єкт . Художники стилізували осінь у фантазійному сюжеті у всьому різнобарв’ї кольорів і відтінків. В обрамленні смарагдової трави, картина органічно вплелася у загальну панораму парку. Юні

коли осінь – не сіра. Зображення 6

художники зізнаються, що навіть не очікували такого яскравого результату. Для Марійки Руденко участь у проекті стала додатковою можливістю порадувати бабусю, Зінаїду Колесник, яка є учасницею соціальної активності "Спортивні бабусі".
Картина під відкритим небом викликала захват у всіх, хто вже встиг побачити її красу, вона відкриває нові паркові можливості у втіленні сучасного мистецтва.

коли осінь – не сіра. Зображення 7
Канікули добігають кінця, але немає меж ідеям. Художники мають намір і надалі продовжувати розпочату роботу. Тож міський парк ще відкриє нам неперевершені рукотворні шедеври та цікаві ініціативи.
Прес-служба міського голови.