Колегія освітян

колегія освітян. Зображення 1
Стан виконання міської цільової соціальної програми "Освіта м. Покров на 2017 рік" днями обговорювали  на засіданні оновленого складу колегії управління освіти за участі фахівців управління, директорів загальноосвітніх навчальних закладів та завідуючих дитячих садків.

 


Вітаючи зібрання, начальник управління освіти Галина Рубаха анонсувала проекти, якими підсумовується аналіз річної діяльності. Серед них - цікавий інноваційний проект "Лідери освіти" (координатори Лариса  Івасіва, Олена Сапун).
Ще в травні, до участі в проекті запросили молодих педагогів міста, які мають активну життєву позицію, професійні здобутки та лідерські якості. Зацікавленим вчителям, вихователям та тренерам, а таких виявилося 29, були створені умови для творчої самореалізації. Протягом півроку вони були учасниками різних форм взаємодії - диспутів, дебатів, тренінгів, ділових ігор. Це стало підготовчим етапом до створення авторських проектів для вирішення актуальних проблем у сфері управління освітою.
Презентація кращих проектів відбулася в рамках засідання колегії. П ’ять молодих педагогів - Руслана Петрова та Вікторія Кирпа (СЗШ №6), Ірина Ждан (НВК №2), Тетяна Купріянова (ДНЗ №16) та Михайло Фролов (ДЮСШ) представили досвідченим колегам результати самостійної творчої діяльності. Роботи молодих педагогів виявилися ґрунтовними, амбітними, реалістичними і були достойно оцінені. Учасники проекту " Сьогодні – молодий педагог, завтра – лідер освіти" увійдуть до кадрового резерву керівників навчальних закладів.
Також на колегії було розглянуто проект "Єдиний інформаційний простір". Його координатор Ігор Охота, підкреслюючи значення використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітній діяльності, зазначив, що у 2017 році значна увага приділялася зміцненню матеріально-технічної бази, для чого залучалося фінансування усіх рівнів. Придбано два комп’ютерних комплекти, та 17 одиниць оргтехніки.
Аналізуючи результати проекту "Обдарована молодь м. Покров", його координатор Ніна Якимова підкреслила, що наше місто за результатами діяльності є лідером позашкільної освіти в області.
Також на колегії розглянули низку інших робочих питань та план роботи управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради на 2018 рік.
Прес-служба міського голови.