Інтеркрок зустрічає друзів

інтеркрок зустрічає друзів. Зображення 1

Якомога більш наблизити навчання і виховання кожної дитини до майбутньої життєвої траєкторії - курс нової освітньої реформи. В такому ж напрямку не перший рік рухається обласна творча філологічна майстерня, що працює на базі НВК №2 (директор Галина Чергінець).

 

 

Інтеркрок – це один із авторських проектів педагога Світлани Ільчук, що впроваджує нові форми соціалізації молоді через комунікативні заходи. За сухими специфічними термінами криється цікава креативна методика, де учні в невимушеній формі вчаться спілкуватися, самовиражатися, дружити, взаємодіяти, врешті, відкривають для себе світ поза порогом класу. Наразі комунікативний простір інтеркроківців розширився до масштабів країни, знайшовши своїх послідовників у багатьох українських містах, де вже встигли побувати покровчани.
Днями інтеркроківську спільноту зустрічав Покров.Гостей із Миколаєва, Харкова, Кривого Рогу та селища Рибинського Волноваського району Донецької області, що знаходиться у зоні розмежування, гостинно зустріли в Навчально-виховному комплексі № 2. Програма зустрічі не скасовувала учбовий процес, та уроки цього дня були нестандартними. Наприклад, урок хімії для інтеркроківців провели в магазині побутової хімії. Урок історії відбувся у міському краєзнавчому музеї з подальшим відвідуванням могили кошового отамана Війська Запорізького Івана Сірка. Побували в Дитячо-юнацькій спортивній школі, Будинку творчості, Школі мистецтв, Покровському центрі підготовки та перепідготовки виробничих кадрів, міському центрі зайнятості, на підприємстві Проктер енд Гембел.
Увечері інтеркроківців чекала цікава розважальна програма у міському парку, що передбачала перегляд мультфільмів.
Гості були зворушені теплотою і гостинністю, з якою їх прийняли покровчани. Більшість з учасників делегацій, у рамках проекту, не вперше в нашому місті. Діти і педагоги були у захваті від разючих змін, що відбулися у Покрові за останній час. Особливо емоційними були діти із зони розмежування. Чи не вперше вони відчули себе в повній безпеці, не чуючи відлуння вибухів.
А продовжили спілкування гості у родинах своїх друзів – покровчан, де на них чекала сімейна вечеря та відпочинок після переповненого враженнями дня. Інтеркрок поєднує дружбою дітей, не залишає байдужими і дорослих.
Так, бабуся одного з учнів НВК №2 – К.Г. Науменко цього року запросила до себе аж п’ятьох дітей. А інтеркроківець, який гостював у неї минулого разу, передав Катерині Гаврилівні у подарунок чашку.
Зустріч друзів залишила по собі не лише приємні спогади та нові комунікативні навички, а й короткометражний фільм про гостинність Покрова, котрий зняли школярі зі школи №19 м.Миколаєва.
Як завжди, отримавши творче домашнє завдання, інтеркроківці сказали один одному: "До побачення!" - до нових зустрічей.
Прес-служба міського голови.

інтеркрок зустрічає друзів. Зображення 2

інтеркрок зустрічає друзів. Зображення 3

інтеркрок зустрічає друзів. Зображення 4