Хворим на ковід надаватимуть кисневу підтримку амбулаторно

 

Міністерство охорони здоров’я змінило стандарти надання амбулаторної допомоги ковідним хворим, які потребують кисневої підтримки. Тепер пацієнти, що лікуються вдома, зможуть використовувати кисневі концентратори, які надаватиме центр первинної медико-санітарної допомоги.

Нові правила торкатимуться хворих, що  за показаннями медиків лікуються вдома, кому необхідна киснева терапія. І тих пацієнтів, кого вже виписують зі стаціонару, але вони потребують продовження кисневої підтримки. Остаточне рішення про необхідність використання концентратора приймає лікар, орієнтуючись на стан пацієнта, рівень його сатурації – рівня кисню у крові.

Якщо людині необхідна киснева підтримка, медзаклад забезпечує пацієнта концентратором.

Як повідомили у Центрі первинної медико-санітарної допомоги, на сьогодні заклад має шість концентраторів, готовий надавати таку підтримку містянам, хворим на ковід. Центр вже розпочав цю роботу, перший хворий вже отримує кисневу підтримку вдома. Перед початком лікування з пацієнтом та його рідними було проведено навчання, як користуватися та обслуговувати концентратор.

Цей процес контролюється лікарем, кисневу підтримку завершують при нормалізації сатурації, за умови повного одужання хворого.

Прес-служба міського голови.