До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг!

       З 16 жовтня розпочинається опалювальний сезон 2021 - 2022 р.  для одержувачів субсидії та пільг.

       Призначення житлової субсидії на зазначений період буде здійснено автоматично ( без вашого звернення) усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію у літній період 2021р. та тим, яким вона була розрахована, але не вирахувалась по доходам.

       Якщо у Вас за цей період не відбулося жодних змін що впливають на призначення житлової субсидії (здійснення купівлі на суму, яка перевищує 50 тис. гривен; наявність транспортного засобу з року випуску якого минуло менше 5 років та більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше 15 років; наявність у власності більш ніж одного житлового приміщення (квартири, будинку); наявність на депозитному банківському рахунку коштів у сумі, що перевищує 100 тис. грн.; здійснення купівлі іноземної валюти та банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. грн.; наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг понад три місяці; зміна складу сім’ї) звертатися до управління не має необхідності.

       Відповідно до законодавства у разі призначення житлової субсидії пільги на оплату житлово-комунальних послуг не нараховуються протягом періоду отримання житлової субсидії. Якщо за результатами розрахунку житлової субсидії її розмір має нульове значення пільги на оплату житлово-комунальних послуг нараховуються автоматично (без додаткового звернення).

       Також зазначаємо, що у разі отримання від надавачів комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати послуг, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

       Громадянам, які раніше не зверталися за отриманням житлової субсидії, заяву та декларацію можна подати в зручний для Вас спосіб, а саме:

  •     надіслати поштою на адресу управління – вул. Горького, 5;
  •     подати в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія», офіційний  веб-сайт Мінсоцполітики;
  •     подати через Центр надання адміністративних послуг або до управління;  
  • надати особисто спеціалістам управління за адресою: с. Шолохове, вул. Центральна, 14    (щовівторка з 10-00 до 16-00).

 

      За отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги просимо звертатися за телефоном 0631623493, з нарахування субсидії за телефоном 0966101476.

 

 

                            Начальник  управління                                                                                                                                                                 Т.М. Ігнатюк