Гирьовики Покрова – чемпіони світу

 

Чотири золота і новий світовий рекорд серед ветеранів – з таким блискучим результатом наші спортсмени завершили Чемпіонат світу.

Команда гирьовиків, яку не перший рік веде наставник, гірничий майстер Чкаловського кар’єру №2 комбінату Віталій  Мартинюк, вже не раз дивувала містян своїми успіхами. Багаторазові чемпіони турнірів всіх рівнів, їхні досягнення увійшли до книги Рекордів України і ось нові перемоги, які засвідчили відмінну підготовку.

На минулому тижні польське місто Лодзь зустрічало учасників Чемпіонату світу – понад 300 спортсменів з 25 країн світу. Збірну України представляло 11 спортсменів, серед яких троє – покровчани. Боротьба очікувалася запеклою, бо за чемпіонський титул змагалися найсильніші атлети, представники всіх континентів. Наші спортсмени були готовими до будь-яких викликів, покровчани виробили власну техніку тренувань, прекрасно володіють своїм тілом та духом. Вони виступали у трьох категоріях і скрізь завоювали золото.

Олена Жданова, вихователь дитячого садка №13, виступала серед жінок-аматорів. У вправі ривок за 30 хвилин вона 461 раз підняла 16-кілограмову гирю, ставши абсолютною чемпіонкою світу. З таким же чемпіонським званням завершив виступ серед юнаків і випускник дев’ятої школи Дмитро Козуб, що у вправі поштовх за 30 хв. 735 раз підняв гирю 16 кг. Їхній наставник, Віталій Мартинюк здобув два золота, обійшовши норвежця. На жаль, судді не дали піти далі, виконати норматив майстра спорту міжнародного класу, однак рекорд був за нашим спортсменом. У ваговій категорі до 85кг Віталій став чемпіоном світу, встановивши новий світовий рекорд серед ветеранів, піднявши за 30хв 501раз гирю 28кг у вправі поштовх. В еліт категоріі, 85кг, також став чемпіоном світу,   піднявши за 60хв у вправі поштовх 1078 раз гирю 24кг.


 

-Для нас це дужі важливі змагання, які піднімають на новий рівень, - говорить Віталій Мартинюк, - цих результатів могло б не бути, коли б не допомога міського голови, який повністю профінансував участь у чемпіонаті. Ми вдячні Олександру Миколайовичу Шаповалу за підтримку, що ми можемо заявляти про себе на світовій арені.

Сьогодні команда гирьовиків налаштована на нові перемоги. Незабаром Чемпіонат України, де Олена та Дмитро планують офіційно виконати нормативи майстрів спорту. У них багато планів та задумок, котрі прагнуть реалізувати вже у найближчому часі.

Прес-служба міського голови.