Громадські роботи-скарбниця добрих справ

громадські роботи-скарбниця добрих справ. Зображення 1

Залишившись без роботи, людина втрачає не тільки засоби до існування, а й бажання працювати. А тривале безробіття часто відкидає людину «на узбіччя життя». В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають громадські та інші роботи тимчасового характеру. Завдяки участі у них незайняті громадяни уникають психологічного стресу, соціальної деградації та дискваліфікації, натомість відчувають себе працездатними, повноцінними членами соціуму, а роботодавці можуть оперативно задовольнити потреби у робочій силі та виконати певні види робіт.


У січні-березні 2016 року у тимчасовій зайнятості були задіяні 85 осіб з числа зареєстрованих безробітних громадян, що перебували на обліку у Покроввському міському центрі зайнятості, з них 73 особи взяло участь у тимчасових оплачуваних роботах, а 12 осіб – у громадських роботах. Керівники підприємств, де організовувалися тимчасові роботи, пересвідчилися, що така форма співпраці зі службою зайнятості дозволяє залучити додаткову робочу силу для виконання нагальних тимчасових робіт. Найбільше безробітних працювало в ОМКП "Орджоникидзетеплоенерго", ТОВ "Промоушн аутсорсинг " , ФОП Михайленко З.С., ФОП Соловйова Т.М. , ФОП Гуляєв С.Б. та інших.
Органи місцевої влади також зацікавлені у проведенні таких робіт: наводиться лад з благоустрою та озелененню територій рідного міста й сплачуються всі види податків в казну. У січні-березні 2016 року договори на проведення громадських робіт було укладено з ОМКП «Міськсвітло» та з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій й оброблення документів з «Управлінням праці та соціального захисту населення».
Громадські та інші роботи тимчасового характеру є засобом реалізації політики зайнятості населення, що може зняти соціальну напругу на ринку праці, сприяти соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і бути для них джерелом доходу у скрутний, з матеріальної точки зору, період. Враховуючи, що користь від організації громадських та інших робіт тимчасового характеру для суспільства очевидна, служба зайнятості й надалі розвиватиме співпрацю у цьому напрямку з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства.