Громадська рада провела виїзне засідання у садовому товаристві «Мічуринець»

громадська рада провела виїзне засідання у садовому товаристві «мічуринець». Зображення 1
Темою розмови стало питання спалювання сухого листя. Цю проблему виніс до загального обговорення член громадської ради Володимир Коротиш. Вчора рада розглядала усі аспекти питання з адміністрацією та власниками садових ділянок "Мічуринця".


За словами Володимира Коротиша, він не вперше б’є на сполох, стурбовані й інші мешканці прилеглих до садів будинків, які потерпають від диму й смороду.  Незважаючи на численні перестороги та заборони, продовжується спалювання сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття.
Що це недопустимо і потребує негайного вирішення, погоджувалися секретар громадської ради Людмила Носевич, голова садового товариства Валентин Чернявський, присутні на зборах. Однак, не всі власники ділянок розділяли таку думку, не вбачаючи в цьому проблеми.
- Це загроза довкіллю, здоров’ю людей - порушення правил благоустрою та законодавства. Не допускається спалення сухої трави й сміття на території садового товариства, яке є рекреаційною зоною і призначене лише для відпочинку та туризму. Тут взагалі не повинно бути садів. Ця заборона є категоричною, в протилежному, можемо визнати садове товариство поза законом, - зазначив Володимир Коротиш, наголосивши, що вже підготовлено заяви до поліції, природоохоронної прокуратури щодо врегулювання ситуації.
Висловлювались різні точки зору щодо вирішення цього питання. Людмила Носевич нагадала про адміністративну відповідальність. До порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу. Все ж присутні зійшлися на думці, що, не вдаючись до крайнощів, необхідно шукати оптимальне рішення.
До першого листопада члени СТ "Мічуринець" мають обговорити питання, виробити спільний алгоритм з громадською радою, керуючись нормами діючого законодавства та правилами благоустрою.
Прес-служба міського голови.