Готуватися до зими завчасно


24 лютого відбулося чергове засідання виконкому міської ради, на якому розглядалося питання «Про підготовку комунальної та соціальної сфер міста до осінньо-зимового періоду 2016 - 2017 років».

Не випадково обговорення цієї, злободенної, теми розпочато вже сьогодні. Опалювальний сезон, що триває дає підстави говорити про позитивні моменти у організації робіт. Разом з тим, існують проблеми, котрі потребують вирішення. І про те, й інше йшла мова на засіданні.
З основного питання доповідав начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва міста Віктор Ребенок. Він зазначив, що з метою своєчасного початку роботи у поточному осінньо-зимовому періоді, виконкомом було затверджено відповідний план заходів, визначено першочергові завдання. Називаючи конкретні цифри наголосив, що проблеми з якими стикнулися під час опалювального сезону 2015-2016, накопичувались протягом багатьох років, вилившись у критичне фінансове становище комунального підприємства «Покровтеплоенерго». Ситуація вимагає дієвих кроків. На розгляд сесії міської ради виноситься проект Програми децентралізації теплопостачання міста. Йшла мова і про незадовільний стан розрахунків за спожиті комунальні послуги, що не може не відбиватися на роботі комунальних підприємств, особливо в зимовий період. Окремо вказано на збільшенні кількості звернень громадян щодо відключень, несвоєчасного реагування на аварійні ситуації, незадовільної роботи диспетчерської служби ПАТ “ДТЕК “Дніпрообленерго” .
Було підкреслено, що вже сьогодні управлінням ЖКГ спільно з міським комунальними підприємствами, установами й закладами соціального спрямування відпрацьовано заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років. Серед яких підготовчо-ремонтні роботи усіх систем життєзабезпечення міста.
Зупиняючись на заходах з підготовки до наступного осінньо-зимового періоду, міський голова Олександр Шаповал наголосив на необхідності детального опрацювання причин виникнення проблем, з якими стикнулися цієї зими, аби не допустити помилок у подальшому. Закликав бути відповідальними перед мешканцями міста, оперативно реагувати на запити Покроввців.
У ході засідання було затверджено склад міського штабу з підготовки комунальної та соціальної сфер Покров до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років та забезпечення життєдіяльності міста.
На виконкомі піднімалося ще ряд важливих питань, з усіх прийнято відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.