Центру первинної медико-санітарної допомоги

центру первинної медико-санітарної допомоги. Зображення 1

З 01.11.2014 року звернення громадян м. Покров стосовно надання екстреної медичної допомоги за єдиним телефонним номером екстреної медичної допомоги 103 розподіляються диспетчером швидкої медичної допомоги залежно від стану пацієнта на ектрені та неекстрені.


До екстрених звернень належать стани, що:
1) Супровождується:
- знепритомленням;
- судомами;
- раптовим розладом дихання;
- раптовим болем у ділянці серця;
- кровоточею, блювотою кров'ю;
- гострим болем у черевній порожнині;
- ознаками гострих інфекційних захворювань;
- гострими психічними розладами, що загрожують життю та здоров"ю пацієнта та/або інших осіб;
2) Зумовлені:
- усіма видами травм;
- отруєннями, укусами тварин, змій, павуків та комах;
- порушенням нормального перебігу вагітності
В разі отримання екстреного виклику диспетчер швидкої медичної допомоги направляє до пацієнта бригаду швидкої медичної допомоги.

До категорії неекстрених звернень належать звернення, що:
Супроводжуються:
- раптовим підвищенням температури тіла;
- високим артеріальним тиском;
- появою висипки;
- блювотою та проносом
- загостренням хронічних хвороб.
В разі неекстрених звернень диспетчер підстанції швидкої медичної допомоги перенаправляє звернення до реєстратури Центру первинної медико-санітарної допомоги міста.
Реєстратор  приймає звернення та передає його черговому лікарю загальної практики, який обслуговує ці звернення в робочі години амбулаторії: з 07.00. до 19.00. з понеділка по суботу.
В неділю та з 19.00. до 07.00. неенкстрені звернення обслуговує швидка медична допомога.
За період з 01.01.2016р. по теперішні час, станом на 22.02.2016р. лікарями загальної практики обслуговано 329 невідкладних викликів, що на 9,2% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.
Зменшення кількості неекстрених звернень вказує на покращення роботи сімейних лікарів з надання первинної медичної допомоги населенню міста.

За інформацією статистичного кабінету Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Покров за період 17-23 лютого 2016р. (восьмий тиждень епідемічного сезону грипу) на гострі респіраторні вірусні інфекції по місту звхворіло 164 особи, з них 65,9% становлять діти віком до 18 років. Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення міста знизилась на 44,8% в порівнянні з минулим тижнем. Випадків грипу не зареєстровано.

Головний лікар В.В. Ліснича