Головна тема – літня оздоровча кампанія

головна тема – літня оздоровча кампанія. Зображення 1
Про хід її виконання йшла мова під час робочої наради, що пройшла вчора у Будинку творчості дітей та юнацтва.

Основні аспекти реалізації запланованого з директорами та медичними працівниками дитячих оздоровчих таборів денного перебування обговорювали заступник міського голови Наталія Бондаренко, начальник управління освіти Галина Рубаха, начальник УП та СЗН Тетяна Ігнатюк, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Ліснича, в.о. начальника держпродспоживслужби міста Оксана Реуцькова, заступник начальника Покровського міського відділу ГУ ДСНСУ у Дніпропетровській області, майор служби цивільного захисту Михайло Гнатів.
Старт оздоровчій кампанії було надано ще наприкінці 2016-го, з першими етапами підготовки, 26 квітня на засіданні виконкому затверджено основний план заходів, визначено кураторів.
Вже 29 травня 14-денна табірна зміна відкриється для учнів загальноосвітніх закладів. З 1 червня розпочнеться оздоровче літо для вихованців дитячих садочків. Що нового привнесе 2017 рік, і на що треба звертати посилену увагу – про це йшлося під час наради.
Цьогорічним оздоровленням планується охопити 100% дітей пільгових категорій та максимально увесь дитячий контингент міста. Спеціалісти називають цифру у 92% проти 62-х, оздоровлених у попередні роки. Задля результативного проведення кампанії значно збільшено фінансування. Діти пільгових категорій матимуть право безоплатного перебування у таборах, успішні у навчанні та творчості – звільняються на 50%. Основна увага вітамінізованому збалансованому харчуванню, оздоровчо-загартовуючому режиму дня. За рахунок місцевого бюджету на 10% збільшиться харчування і для всіх без винятку вихованців дитячих садочків. Ця норма не позначиться на гаманці батьків. Задля комфортності перебування, кожен табір харчуватиметься за місцем розташування.
Для малечі розроблено план цікавих змістовних заходів, загальноміських свят, екскурсій та зустрічей. Вони зможуть відвідувати плавальний басейн, взнавати нове у мовних загонах, проводити насичене подіями літо з фахівцями Будинку творчості, Дитячо-юнацької спортивної школи, де теж функціонуватимуть профільні загони.
Аби літо було безпечним, проведено ряд заходів про які говорили рятівники, медики, працівники держпродспоживслужби. Усі без винятку працівники та обслуговуючий персонал таборів, а це понад 500 спеціалістів, пройшли повне медичне обстеження. Проведено ревізію харчоблоків, технологічного обладнання, кімнат перебування дітей, ігрових майданчиків. Підвищені вимоги до зберігання продуктів харчування, їх документальної ідентифікації. Проводитиметься роз’яснювальна робота щодо безпеки життєдіяльності. Щоденно надаватиметься звітність про роботу таборів, їх діяльність перебуває на особистому контролі міського голови Олександра Шаповала.
Основне завдання – створити, дійсно, оздоровчу зміну, щоб діти відчули атмосферу канікул, поринули у творче, насичене подіями, літо, на чому наголошувала заступник міського голови Наталія Бондаренко.
Головним підсумком наради стали результати комісійного об’їзду всіх таборів денного перебування. За висновками держпродспоживслужби, заклади готові до прийому дітей.
Говорили про оздоровлення і на засіданні громадської ради

Яке відбулося цього ж дня. Членів ради цікавили усі етапи проведення оздоровчої кампанії, яка не обмежується лише літніми місяцями. На цьому зауважувала заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Аліна Коротаєва, наводячи статистику оздоровлення дітей, насамперед, пільгових категорій, по лінії Міністерства охорони здоров’я та Мінсоцполітики. Вона наголошувала, що місто не впливає ні на визначення таборів, ні на кількість виділених путівок. Процес оздоровлення триває протягом року. Про очікування від впровадження літньої кампанії – 2017 говорила Галина Рубаха, окреслюючи усі аспекти відпочинку.

Своє бажання долучитися до процесу висловили і члени ради, лідери громадських організацій, які вийшли з цікавими пропозиціями, котрі взято до уваги.
Прес-служба міського голови.

головна тема – літня оздоровча кампанія. Зображення 2

головна тема – літня оздоровча кампанія. Зображення 3