Гірчить Чорнобиль крізь роки...

гірчить чорнобиль крізь роки.... Зображення 1Сьогодні в Україні День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
Покровчани згадують події 32-річної історії, коли було завершено спорудження захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Вклоняються землякам, які причетні до першої найвагомішою та жертовної перемоги над зловісним атомом, котрий перестав бути мирним. Незважаючи на відсутність обладнання, інструкцій та досвіду вони робили усе, що від них залежало. Їхній подвиг не можна переоцінити...

Про це зі щирою вдячністю говорили біля пам’ятного знаку "Землякам, які в ім’я життя пройшли крізь полум’я Чорнобиля", де зібралися представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, політичних партій, учнівської молоді і звичайно ж — ліквідатори, діти та вдови побратимів, які передчасно пішли з життя, покровчани, які мають статус постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.
На знак поваги перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом, ліквідаторам були вручені відзнаки від міського голови, народного депутата та голови облради.
Хвилиною мовчання зібрання вшанувало світлі душі тих, хто зупинив ядерну стихію ціною власного життя та помер від хвороб і ран Чорнобиля.
Голова громадської організації "Союз. Чорнобиль. Україна" Юрій Середа дякував покровчанам та міській владі за пам’ять, підтримку й увагу до потреб та проблем чорнобильців. А переможці обласного конкурсу "Чорнобильські мотиви", присвятили героям сьогодення свою творчість.
Цього дня та напередодні пам’ятної дати у закладах освіти та культури пройшли зустрічі з ліквідаторами, круглі столи, бесіди, відбулися тематичні виставки та інші просвітницькі заходи.
Прес - служба міського голови.

гірчить чорнобиль крізь роки.... Зображення 2

гірчить чорнобиль крізь роки.... Зображення 3

гірчить чорнобиль крізь роки.... Зображення 4

гірчить чорнобиль крізь роки.... Зображення 5

гірчить чорнобиль крізь роки.... Зображення 6