Героям слава! Покров відзначив 75-річницю визволення

героям слава! покров відзначив 75-річницю визволення. Зображення 175 років минуло від того далекого зимового дня, коли війська 3 Українського фронту, 8-ї гвардійської, 17-ї повітряної армій, 4-го гвардійського механізованого корпусу принесли мир до нашого краю. Змінюються покоління, але незмінною залишається пам'ять про визволителів. Їхній подвиг для кожного з нас є безцінним.
Традиційно 4 лютого покровчани приходять з квітами до братських поховань та меморіалів.
В урочистих церемоніях взяли участь представники влади, підприємств та установ, громадських організацій та політичних партій, учасники АТО, військовослужбовці, учнівська молодь й усі, для кого пам'ять— священна.
На Алеї Слави, біля братських могил у Перевізьких Хуторах, Гірницькому, Олександрівці та Руднику покровчани хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв - визволителів Другої Світової. Поіменно назвали ветеранів, які і нині демонструють нам безцінний приклад мужності, сили духу і любові до рідної землі. Згадуючи етапи визвольної Нікопольсько-Криворізької операції, говорили про ту дорогу ціну, якою дістався нам мир та звільнення від ярма окупації.
Героїчний подвиг тих, хто стояв до останнього на передовій, прославляли у піснях творчі осередки міста. Чимало тематичних заходів пройшло напередодні та триватиме впродовж дня у закладах освіти та культури.
Героїчні події Другої Світової війни навічно залишаться в нашій історії, а подвиги воїнів, що звільняли і загинули за наш край, ніколи не зітруться зі світлої пам'яті покровчан і усього українського народу.
Прес-служба міського голови.

героям слава! покров відзначив 75-річницю визволення. Зображення 2

героям слава! покров відзначив 75-річницю визволення. Зображення 3

героям слава! покров відзначив 75-річницю визволення. Зображення 4

 героям слава! покров відзначив 75-річницю визволення. Зображення 5

героям слава! покров відзначив 75-річницю визволення. Зображення 6