Енергомоніторинг -шлях до заощадливості

енергомоніторинг -шлях до заощадливості. Зображення 1
Покров системно впроваджує енергоефективну політику. Фундаментом, на якому будується робота, є  Концепція запровадження системи енергетичного менеджменту, затверджена сесією міської ради. Її головний інструмент - автоматизована система моніторингу, що дозволить отримати максимальний ефект від  застосування енергоефективних заходів. Наразі програмний продукт "Енргосервіс: облік, контроль, економія" на стадії впровадження, а для енергоменеджерів, які визначені у штаті кожного підприємства, організації та установи, що фінансуються з міського бюджету, проходять навчальні семінари.

Учора відповідальні за впровадження енергоменеджменту в закладах освіти, культури та соціальної сфери зібралися на черговий семінар, підготовлений відділом економіки.
Його тематика, передусім, охопила покрокову інструкцію роботи в автоматизованій інформаційній системі. Починаючи з квітня щоденно, у визначений час, енергоменеджери будуть вносити у програму дані лічильників про фактичне споживання енергоресурсів у будівлях, що належать до сфери відповідальності. Ця інформація стане не лише основою для забезпечення контролю та аналізу енергоспоживання, а  й дозволить  виявляти можливі резерви економії енергоресурсів, відповідно - бюджетних коштів на їх оплату. Результати моніторингу сприятимуть і вжиттю заходів з підвищення енергетичних параметрів будівель, у тому числі за рахунок отримання грантів.
Уже зараз місто вчиться раціонально використовувати енергоресурси, долучаючись до міжнародних програм. Триває співпраця з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО щодо модернізації системи вуличного освітлення, місто приєдналося до європейської ініціативи "Угода мерів", яка підтримує зусилля в напрямку енергоефективності, а також є учасником програми"Енергоефективність у громадах ІІ"за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.
Прес-служба міського голови.